• Turkhane Logo

Emre Olur yeniden tutuklandı

Avukat Ersan Barkın dün hakkında tahliye kararı verilen, Sedat Peker’in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur’un yeniden tutuklandığını duyurdu.

17:30 26 Ocak 2023 Perşembe
Emre Olur yeniden tutuklandı
Avukat Ersan Barkın dün hakkında tahliye kararı verilen, Sedat Peker’in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur’un yeniden tutuklandığını duyurdu.

Kamuoyunda organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Pekerin basın danışmanı olarak bilinen ve dün hakkında tahliye kararı verilen Emre Olurun yeniden tutuklandığı bildirildi. Avukat Ersan Barkın Twitter hesabından yaptığı açıklamada, E. Olur tutukluluğunun hukuki izahını yapamam ama gelişmeyi paylaşayım: Duruşma savcısı tahliye istedi. Mahkeme tahliyeye karar verdi.  Başsavcı vekili itiraz etti. Mahkeme itirazı reddetti. Başsavcı vekili, üst numaralı Ağır C.M’ye itiraz etti. Kabul edildi. E. Olur tutuklu ifadesini kullandı. 
Emre Olur Arnavutlukun başkenti Tiranda gözaltına alınarak İstanbula getirildikten sonra çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği’nce Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak iddiasıyla tutuklanmış ve dün görülen duruşmada tahliye edilmişti.
Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, Emre Olurun tahliye edildiğini Twitter hesabından şu sözlerle açıklamıştı:
Emre Olur tahliye oldu. Ayrıca Mahkeme, Emre Olur dosyasının Sedat Peker ana davası ile birleştirilmesine, yargılamanın ana dava üzerinden devam etmesine ve gizli tanığın beyanlarının dosyadaki hükme esas alınamayacağına ara kararda yer verdi.
Emre Olur kim?
26 yaşındaki Emre Olur, Sedat Pekerin basın danışmanı olarak tanınması öncesinde Flash TV, Beyaz TV gibi televizyon kanallarında yayınlanan programlarda sosyal medya uzmanı sıfatıyla yorumlar yapıyordu. Pekerin yurt dışına çıkmasının ardından Olur da Türkiyeyi terk etmişti. Olur, 23 Mayıs 2021den bu yana Türkiyeye gelmiyordu.
Pekerin ifşalarından önce, iktidarla arasında mesafe yokken Olur da iktidara muhalefet eden kişilere yönelik tehdit ve hakaret içerikli paylaşımlarda bulunmuştu. Olur, aralarında eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuku eleştiren Athena grubunun solisti Gökhan ve Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atayın bulunduğu isimlere yönelik hakaret içeren paylaşımlar yapmıştı.

Son güncelleme: 17:30 26.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı