• Turkhane Logo

‘Emekli amirallerin gözaltına alınması Ergenekon sürecine benzer bir gelişme’

Tolga Şardan: "Bildiri organizasyonu" yaptıkları belirlenen 10 emekli amiralin 24 saatten daha az sürede "çabucak" tespit edilmesi, "acaba amiraller önceden takipte miydi?" sorusunu akıllara getiriyor kuşkusuz.

12:27 06 Nisan 2021 Salı
‘Emekli amirallerin gözaltına alınması Ergenekon sürecine benzer bir gelişme’
Tolga Şardan: "Bildiri organizasyonu" yaptıkları belirlenen 10 emekli amiralin 24 saatten daha az sürede "çabucak" tespit edilmesi, "acaba amiraller önceden takipte miydi?" sorusunu akıllara getiriyor kuşkusuz.



Güvenlik kaynaklarına yakın T24 yazarı Tolga Şardan, 103 emekli amiralin imzaladığı bildiri sonrasında  ‘darbe’ soruşturma açılamasının Ergenekon sürecine benzer bir gelişme olduğunu öne sürdü.

Şardan, emekli amiralerden 1o’unun “bildiri organizasyonu” yaptıkları iddiasıyla 24 saatten daha az sürede belirlenmesinin “acaba amiraller önceden takipte miydi?” sorusunu akıllara getirdiğin kaydetti.


Şardan ayrıca,  2020 YAŞ’ta 680 albayın emekli edildiğini hatırlatarak 2021 YAŞ’ta bine yakın hatta belki daha fazla sayıda albayın emekli edileceği bilgisi başkent kulislerine yayıldığını belirtti.

Tolga Şardan şu görüşlere yer verdi:

Türkiye, geçmişte kaldığını düşündüğümüz Ergenekon sürecine benzer gelişmeyle haftaya başladı.

Cumartesiyi pazara bağlayan gece yarısından hemen sonraki dakikalarda gündeme düşen “amiraller bildirisi”nin yankıları devam ederken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bildiri çerçevesinde “darbe soruşturması” başlattı.

Listede adı bulunan on emekli amiralle ilgili yapılan ön çalışma sonrasında ise yer tespitleri yapılan şüpheliler, yeni haftanın ilk ışıklarıyla birlikte bulundukları kentlerde birer birer gözaltına alındılar.

Darbe şüphelisi olan emekli amiraller, soruşturma kapsamında Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi’nde nezaretlere konuldu.

Bu noktada, adli soruşturmada bildiriye imza koyan 103 emekli amiralden “bildiri organizasyonu” yaptıkları belirlenen 10 emekli amiralin 24 saatten daha az sürede “çabucak” tespit edilmesi, “acaba amiraller önceden takipte miydi?” sorusunu akıllara getiriyor kuşkusuz.

Zira imzacı 103 amiralden hangilerinin bildiriyi organize ettiğinin saatler içinde tespit edilerek gözaltı kararı verilmesi, geçmişte de benzer örneklerin görülmesi bu sorunun sorulmasına sebep oldu haliyle.

Ya da savcılık içeriden bilgi sahibi oldu bir şekilde!



İktidarın darbe tehdidi olarak anlamlandırdığı bildirinin kamuoyuna açıklanmasıyla birlikte bu yıl yapılacak Yüksek Askeri Şura da önem kazandı.

Her ne kadar daha zaman olsa da, geçen yılki YAŞ’ta 680 dolayında albayın emekli edilmesi kararlarını göz önüne alırsak 2021 YAŞ’ta bine yakın hatta belki daha fazla sayıda albayın emekli edileceği bilgisi başkent kulislerine yayıldı bile.

2020’deki YAŞ’ta alınan kararlar çerçevesinde yapılan terfiler ve görevlendirmelerde yaşanan sorunlar yakın zamandaki adli soruşturmalarla dikkat çekici hale gelmişti.

Son güncelleme: 12:27 06.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı