• Turkhane Logo

Emekli Albay Özeller açıkladı: ‘Hulusi Akar birlikleri o bölgeye soktu, şimdi ceremesini çekiyoruz’

11:50 24 Aralık 2023 Pazar
Emekli Albay Özeller açıkladı: ‘Hulusi Akar  birlikleri o bölgeye soktu, şimdi ceremesini çekiyoruz’





Emekli Albay Orkun Özeller, “Pençe-Kilit Harekatları, taktik olarak da stratejik olarak da yanlış. Bunu daha önce söylemediğim için kendimi şehitlerden sorumlu tutuyorum. Hulusi Akar, bu birlikleri o bölgeye soktu, şimdi ceremesini çekiyoruz” dedi. 



Emekli Albay Orkun Özeller, Kuzey Irak’ta şehit olan askerlerimize ilişkin KRT canlı yayınında açıklamalarda bulundu.



“Irak’ın kuzey bölgesini gezmiş, dolaşmış bir subayım. Bu harekat stratejik olarak da taktik olarak da yanlış. Bunu kendilerine istedikleri yerde anlatabilirim.”




Emekli Albay Orkun Özeller, Kuzey Irakta şehit olan askerlerimize ilişkin KRT canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Irakın kuzey bölgesini gezmiş, dolaşmış bir subayım. Bu harekat stratejik olarak da taktik olarak da yanlış. Bunu kendilerine istedikleri yerde anlatabilirim.… pic.twitter.com/88Wy8MoOFI— KRT TV (@KRTCANLI) December 23, 2023




Irak’ın kuzeyi bölgesini gezmiş, dolaşmış birisi olarak şunu söyleyebilirim: ” Irak kuzeyi bölgesini Retinasını, Garasını ve Haftanini gezmiş dolaşmış bir subayım. En iyi bildiği yerlerde o bölgeler. Pençe-Kilit Harekatları, taktik olarak da stratejik olarak da yanlış. Bunu daha önce söylemediğim için kendimi şehitlerden sorumlu tutuyorum. Hulusi Akar, bu birlikleri o bölgeye soktu, şimdi ceremesini çekiyoruz” dedi.



Bir harekat yapılırken oradan şehitleri ve yaralıları nasıl tahliye edileceğinin planlanacağını kaydeden Özeller, “O kadar derine inilmiş bir bölge ki, orada görev yapan arkadaşlarımızla da görüşüyoruz. Orası stratejik ve taktik olarak yanlış. Ben kendilerine bunu istedikleri yerde anlatabilirim. Yıllardır şehit veriyoruz. Yarın da verilebilir ama ne için yaptığınız önemli. Hududu mu korumak için mi? Ben hududu ordaki birliklerin yarısıyla korurum. Bölgedeki teröristlere karşı nokta operasyonlarla, MİT’le, SİHA ile yapıyoruz zaten. ” ifadesini kullandı.



Öte yandan birliklerin bulunduğu alanla ilgisi sosyal medyaya düşen görüntüler tartışma konusu oldu. 6 askerin şehit olduğu Irak’ın kuzeyinde yer alan Sur Tepe’deki üs bölgesinde askerlerin görev yaptığı ağır koşulları gösteren bir video ortaya çıktı.




6 askerin şehit olduğu Irakın kuzeyinde yer alan Sur Tepedeki üs bölgesinde askerlerin görev yaptığı ağır koşulları gösteren bir video ortaya çıktı. pic.twitter.com/4g7QFkbfC7— ANKARA GAZETECİSİ (@ankaragaztecisi) December 24, 2023

Son güncelleme: 11:50 24.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı