• Turkhane Logo

Elon Musk, Twitter logosunu değiştirmeye hazırlanıyor: Kuşlara veda edeceğiz

13:50 23 Temmuz 2023 Pazar
Elon Musk, Twitter logosunu değiştirmeye hazırlanıyor: Kuşlara veda edeceğiz





Twitter’ın sahibi Elon Musk, dünyanın en yaygın sosyal medya platformunun logosunun yakında değişeceğini duyurdu. Musk, Musk, “Yakında Twitter markasına veda edeceğiz ve kademeli olarak da bütün kuşlara” yorumunu yaptı.



Twitter’ı satın aldıktan sonra aldığı kararlar ve yaptığı değişiklikler ile gündemden düşmeyen Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, şirketin logosunu değiştireceklerini açıkladı.



Twitter’dan yaptığı paylaşımla platformun özdeşleşen “Mavi Kuş” logosunu değiştirmeyi gündemine aldığını belirten Musk, “Yakında Twitter markasına veda edeceğiz ve kademeli olarak da bütün kuşlara” yorumunu yaptı. Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Musk, “Eğer bu gece yeterli bir X logosu paylaşılırsa bunu yarın bütün dünyada yayına alabiliriz” dedi.



Musk, konuyla ilgili başka bir detay vermedi. Twitter yetkilileri de konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Twitter’ın logosu olan mavi kuş en bilinen logolardan biri olarak bilinirken, Elon Musk, Nisan ayında platformun logosunu değiştirerek Dogecoin’in simgesi Shiba Inu türü köpek yapmıştı.



Açıklama, Twitter’ın çatı şirketi ‘Twitter Inc.’in yerini nisan ayında Musk’ın ‘X Corp.’ şirketine bırakmasının ardından geldi. Daha sonra Twitter Spaces’de yapılan bir sesli sohbete katılan Twitter’ın milyarder sahibi, logonun değişip değişmeyeceği sorusuna “Evet” yanıtını verdi . Musk, “Bu uzun zaman önce yapılmalıydı” diye ekledi.



Musk bu ayın başlarında Twitter’ın çeşitli hesapların günde kaç tweet okuyabileceğini sınırlayacağını açıkladığında şirket, kullanıcılar ve pazarlama uzmanları tarafından yaygın bir eleştiriye maruz kaldı. Söz konusu limitlere tepki gösteren kullanıcılar Meta’nın Twitter’a rakip olarak piyasaya sürdüğü ‘Threads’ adlı uygulamanın kısa sürede milyonlarca kullanıcıya erişmesini sağlamıştı. Beş günde 100 milyon kullanıcıya ulaşan Threads’e akının ardından Musk, limitlerin kaldırıldığını açıklamak zorunda kalmıştı.



Twitter’ son olarak salı günü açılan ve firmanın eski çalışanlarına en az 500 milyon dolar kıdem tazminatı borcu olduğunu iddia eden bir davayla gündeme gelmişti. Musk’ın satın almasından bu yana şirket, ‘maliyetleri düşürme’ gerekçesiyle işgücünün yarısından fazlasını işten çıkarmıştı.

Son güncelleme: 13:50 23.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı