• Turkhane Logo

Doğu Perinçek ve Aydınlık Grubu’nda YAŞ sevinci

Doğu Perinçek ve Aydınlık Grubu, çatlak seslere sert çıktı ve son Yüksek Askeri Şura kararlarına yönelik duydukları memnuniyeti ilan etti.

12:56 07 Ağustos 2019 Çarşamba
Doğu Perinçek ve Aydınlık Grubu’nda YAŞ sevinci
Doğu Perinçek ve Aydınlık Grubu, çatlak seslere sert çıktı ve son Yüksek Askeri Şura kararlarına yönelik duydukları memnuniyeti ilan etti.




Yüksek Askeri Şura’da yapılan terfiler ve bazı emekliye sevk kararlarına Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tam destek verdi. Perinçek, Şura kararlarını eleştirenlere de sert çıktı.


Bugün Aydınlık gazetesinde yayınlanan yazısında Perinçek şöyle yazdı:

“HDP, Türk Ordusuna karşı açık tavır alıyor. Kimileri ise, her fırsatta Türk Ordusuna karşı psikolojik harekât görevi yapıyor. Son Yüksek Askerî Şura toplantısından sonra yine ortaya fırladılar. İçlerinde ne yazıktır ki, emekli subaylar bile var. Ordu, PKK’ya pençe vurdukça, bunlar hemen sahneye çıkıyorlar. Hakikat budur. Çünkü maddî gerçek ortada: Türk Silahlı Kuvvetleri, FETÖ’den temizlenmiştir ve Mustafa Kemal askerlerinin komutası altındadır. ”

AYDINLIK’TA HABER YAPILDI

Bazı emekli subayların YAŞ kararlarını eleştirerek, geçmişte Cemaatle mücadele edenlerin tasfiye edildiğini iddia etmeleriyle ilgili Perinçek’in yazısıyla eş zamanlı olarak Aydınlık gazetesinde bir haber yayınlandı. Haberde aksine, Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılananların TSK’da en kritik pozisyonlara getirildiği belirtildi.

Aydınlık’ın haberinde şöyle dendi:

“Yüksek Askeri Şuradaki terfi kararlarının açıklanmasıyla birlikte sosyal medyada ‘FETÖ’yle mücadele eden komutanlar tasfiye edildi’ kampanyası başlatıldı. Mustafa Önsel ve Ali Türkşen gibi emekli subaylar YAŞ kararlarını hedef alırken, Saray Savaşçıları da kampanyaya destek verdi.  Fakat terfi eden isimler tek tek incelendiğinde, içinde FETÖ tarafından hedef alınmış, yıllarca kumpas davalarla hapis yatmış çok sayıda subayın olduğu ortaya çıktı.”

“ŞAŞKINLIKLA İZLİYORUM”

Haberin devamında ise isimler Aydınlık.com.tr’nin Yayın Yönetmeni Tevfik Kadan’ın tweetleriyle paylaşıldı:

“Yüksek Askeri Şura kararlarıyla ilgili yapılan olumsuz yorumları şaşkınlıkla izliyorum. Kara ve Hava Kuvvetlerini iyi tanımıyorum ama Deniz Kuvvetleri için yapabileceğim bazı yorumlar var…

Her şeyden önce, terfi eden amirallerimizin neredeyse tamamının FETÖ’nün hedefinde olduğunu ve şu an Deniz Kuvvetlerinde çok kritik görevler yürütmekte olduğunu bilmenizde fayda var. Bazı örnekler vereyim…

KRİTİK GÖREVLERE GELDİLER

1) Tüma. Yankı Bağcıoğlu – İstanbul Askeri Casusluk Davası’nda hedef alındı. 3 yıl hapis yattı. Kumpas çökünce Harekat Başkanı oldu. Mavi Vatan Tatbikatı’nı yöneten isimdi.

2) Tuğa. Emre Sezenler: Ben bir Harbiyeliyken Deniz Harp Okulunda tabur komutanıydı. Tüm Harbiyelilerin ileride olmak istediği gibi bir subaydı. Poyrazköy kumpasında ilk alınanlardandı. 3 yıl yattı. Daha albayken amiral rütbesi takarak Birleşik Görev Kuvvetini komuta etti.

3) Tuğa. Rafet Oktar – Balyoz kumpasıyla hedef alındı. 3.5 yıl hapis yattı. Astları tarafından daima örnek alınan bir subaydı. Komutanları da liyakat sırasının en başlarına yazdı.

4) Tuğa. Ramis Akın – Deniz Kuvvetlerimizin beyinlerinden ARMERKOM’un komutanı. GENESİS’in sayılı isimlerinden. Daha ne yazalım.

5) Tuğa. Refik Levent Tezcan: TCG Kalkan’ın komutanıydı. Balyoz kumpasıyla hedef alındı. Vardiya Bizde’yle birlikte arkadaşlarını, komutanlarını hiç yalnız bırakmadı.

6) Tuğa. Özcan Altunbulak: FETÖ’nün hedefindeydi. ‘TCG Salihreis Toplantı tutanağıyla en çirkin iftiralara uğradı. İzmir Askeri Casusluk Davası’ndan yargılandı.

7) Tuğa. İmran Demirbilek- Askeri Casusluk’tan yargılandı. Türkiye’nin ilk Çok Maksatlı Amfibi Çıkarma Gemisi TCG Anadolu projesinin başındaki isimlerden.

8) Tuğa. Fuat Gedik – Komutanımızı tanıma fırsatım olmadı ama çok değerli bir komutanımdan şunu duydum: “Kefilim.” Benim için yeterli.

9) Görev süresi uzatılanlara bakıyoruz. Aydın Eken, Yalçın Payal gibi amirallerimiz var. Biri Tersane Komutanı, Reis Sınıfı Denizaltıları yapıyor; diğeri Deniz Harp Okulu Komutanı, geleceğimizi inşa ediyor. Bunlardan daha stratejik bir görev var mı?

Sözün kısası şu: Deniz Kuvvetlerimiz bu terfilerle birlikte yeni döneme çok daha güçlenerek, çok daha dinamik girecektir. Yaygara koparmaya gerek yok.”
  Yüksek Askeri Şura kararlarıyla ilgili yapılan olumsuz yorumları şaşkınlıkla izliyorum. Kara ve Hava Kuvvetlerini iyi tanımıyorum ama Deniz Kuvvetleri için yapabileceğim bazı yorumlar var... — Tevfik Kadan (@tevfikkadan) August 1, 2019
PERİNÇEK ODA TV’YE YÜKLENDİ

Şura’da Cemaatle mücadele edenlerin tasfiye edildiğine ilişkin ODA TV’de daha yoğun haberler çıkmıştı. Perinçek yazısında ODA TV’ye de yüklendi.  Perinçek, ODA TV’yi “Oda TV gibi organlar da Türk Ordusunu ve Vatan Partisini hedef alan her psikolojik harekâtta görev alarak bunların güdümüne dahil olmuştur.” sözleriyle, psikolojik harekatta görevli olmakla suçladı.

Son güncelleme: 12:56 07.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı