• Turkhane Logo

Derdi olan geri dursun: İstanbul’a vali oldu

Gaziantep Valisi Davut Gül, içişleri bakanı olan Ali Yerlikaya’dan boşalan İstanbul Valiliği’ne atandı.

09:25 06 Haziran 2023 Salı
Derdi olan geri dursun: İstanbul’a vali oldu
Gaziantep Valisi Davut Gül, içişleri bakanı olan Ali Yerlikaya’dan boşalan İstanbul Valiliği’ne atandı.





Haberi İletişim Başkanlığı Twitter‘dan duyurdu.




Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi olarak Sayın Davut Gül’ü atamıştır.— T.C. İletişim Başkanlığı (@iletisim) June 5, 2023




Davut Gül 2018’den beri Gaziantep valisi olarak görevliydi.



Sivas Katliamı anmasında ‘Erdoğan’ şartı ve saldırı tehdidi



Davut Gül, Sivas Valiliği yaptığı döneme ait. 2018 yılında, Sivas Katliamı anması için kendisiyle görüşen heyete, “Cumhurbaşkanı ve hükümet aleyhinde hakaret içeren slogan atılırsa, mitinge müdahale ederiz” diyen Gül’ün bu sözleri tepki çekmişti.



Bilal’in arkasında namaz



2019 yılında, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Güneydoğu Anadolu bölgesindeki gezisi sırasında sürekli protokolle karşılanması tepki çekmiş, Antep durağında ise Bilal Erdoğan’ın cami ziyareti sırasında, Gaziantep Valisi Davut Gül’ün hemen Bilal Erdoğan’ın arkasında namaz kıldığı görülmüştü.



Bir ihale klasiği



AKP iktidarında kendilerine yakın isimlere, AKP’lilere ihale vermek bir kural haline gelmiş durumda. Vali Gül de bu kuralı hayata geçirenlerden biri.



Salgın sırasında Gaziantep Valiliği, yurttaşlara dağıtmak amacıyla 318 bin TL değerinde tek kullanımlık maske ihalesi düzenlerken, ihaleyi AKP’den milletvekili aday adayı olan Hayri Aytaç’ın şirketi almış, ihale tepki konusu olmuştu.



Bakan’a derdini anlatmak isteyen vatandaşı itmişti



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere geçtiğimiz yıl ağustos ayında Gazintep’e giderken, burada tepki çeken bir olay yaşanmıştı.



Bakan’a derdini anlatmak isteyen bir vatandaş, Vali Gül tarafından itilmiş, yaşanan bu olayı CHP’li Meclis Üyesi Uğur Kalkan şu sözlerle aktarmıştı:



“Bakan Murat Kurum bugün Gaziantep’teydi. Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, Bakan’a derdini anlatmaya çalıştı. Bu esnada Gaziantep Valisi, Murat Gün’ü eliyle ittirerek müdahalede bulundu. Makamınız ne olursa olsun; vatandaşa bu şekilde davranamazsınız.”



Bir mühendis cami inşaatında öldü, eleştirilere ‘ideolojik’ dedi



“Türkiye’nin ikinci en büyük camisi” denilerek gündem edilen Gaziantep’teki caminin inşaatında, 2019 yılında yaşanan çöküntü sonrası bir mühendis yaşamını yitirmiş, TMMOB, caminin statik projesi ve ruhsatının bulunmadığını tespit etmişti.



Kalıpta kullanılması gereken malzemelerin kullanılmadığını, kalıp sistemlerinin denetlenmediğini ve onay alınmadan ilkel bir şekilde yapıldığını belirten TMMOB, “cami inşaatının bir mühendislik ürünü olmadığını” açıklamıştı.



Davut Gül’ün başında olduğu Valilik ise gelen bu eleştirilere karşı “Bazı kesimlerin bu üzücü olayı ideolojik ve siyasi tatmin aracı olarak kullanması en çok merhum Korkut Küçükcan ve ailesini üzecektir” açıklamasında bulunmuştu.

Son güncelleme: 09:25 06.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı