• Turkhane Logo

Çılgın Başkandan ilginç çıkış: Dinimi değiştirip "Yahudi olacağım...

Arjantin'de aşırı sağcı politikalarıyla yeni tartışmalar başlatan Devlet Başkanı Javier Milei, İsrail'e ziyaretinde de ilginç açıklamalar yaptı.

13:25 07 Şubat 2024 Çarşamba
Çılgın Başkandan ilginç çıkış: Dinimi değiştirip
Arjantin'de aşırı sağcı politikalarıyla yeni tartışmalar başlatan Devlet Başkanı Javier Milei, İsrail'e ziyaretinde de ilginç açıklamalar yaptı.

Arjantinde kemer sıkma politikaları nedeniyle büyük protestolara yol açan aşırı sağcı Devlet Başkanı Javier Milei, Gazzeye karşı savaşında desteğini ilan ettiği İsraile gitti.
Ülkeye ilk resmi ziyaretinde, Arjantinin İsraildeki büyükelçiliğini Kudüse taşıyacağını açıklayan Milei, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzogla görüşmesinde de Haması terör örgütü ilan edeceklerini söyledi.

İsrail ziyaretinde kişisel hahamını da yanına alan Mileinin Kudüsteki Eski Kent bölgesinde Yahudiler için kutsal Ağlama Duvarına sarılarak ağlaması dikkat çekti. Mitinglerinde sık sık Tevrattan alıntılar yapan Milei, Hıristiyanlıktan Yahudiliğe geçeceğini söyleyerek şaşkınlık meydana getirdi 
Milei, kasım ayındaki sürpriz seçim zaferinin ardından Buenos Airesdeki bir Yahudi mahallesine giderek dini törene katılmıştı.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francisin komünizm propagandası yaptığını da öne süren Milei, İsrailin ardından Vatikanda Papa ile görüşecek.
Bu arada Arjantin liderinin Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıyacağını açıklaması İsrailde memnuniyetle karşılandı. Şu ana dek ABD, Guatemala, Honduras, Papua Yeni Gine ve Kosova, Kudüste büyükelçilik açan ülkeler oldu.
 

Son güncelleme: 13:25 07.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı