• Turkhane Logo

Cihangir İslam’ın sorduğu fakat Fuat Oktay’ın cevap vermediği sorular!

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, TBMM tatile girmeden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği sorular cevapsız kaldı.

08:35 23 Temmuz 2019 Salı
Cihangir İslam’ın sorduğu fakat Fuat Oktay’ın cevap vermediği sorular!
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, TBMM tatile girmeden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği sorular cevapsız kaldı.



Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mesleğinden ihraç edilen Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, 18 Temmuz gecesi TBMM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması için soru yöneltti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin TBMM’ye sunduğu 11’inci Kalkınma Planı’nın hakkında konuşan Cihangir İslam, konuşmasının son bölümünü KHK’lılara, kaçırılan 6 kişiye ve cezaevindeki bebeklere ayırdı.


“12 KAZ VERDİK, BUNU BEŞ SENE İÇİNDE 9’A DÜŞÜRDÜNÜZ”

AKP’nin bir önceki kalkınma planından bahseden İslam, “size 12 kaz verdik, bunu beş sene içinde 9’a düşürdünüz, işin özeti bu.” diyerek eleştirmişti. “Bir noktaya daha değineceğim” konuşmasına devam eden İslam, “KHK’lılara geleceğim. Ben şu isimleri Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısına sayıyorum” dedi.

“KAÇIRILANLAR NEREDE?”

Şubat 2019’da kaçırılan ve hala haber alınamayan 6 kişiden bahseden Cihangir İslam, “Gökhan Türkmen, Özgür Kaya, Yasin Ugan, Erkan Irmak, Salim Zeybek, Mustafa Yılmaz ve bu kartı kendilerine müsaadeleriyle arz edeceğim bu konuşma bittikten sonra. Ben, şimdi Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısından valileri, emniyet müdürlerini arayıp bu insanlara ne olduğunu, dört aydır haber alınamayan bu insanların akıbetinin ne olduğunu buraya çıkıp kendi savunma konuşmasını yapmadan önce öğrenmesini ve bize açıklamasını istiyorum, sadece bu.” ifadesini kullandı.

“KALKINMA PLANINDA İNSAN YOK”

“Şunu gördük ki değerli arkadaşlar, sizin bu kalkınma planınızda insan yok” diyerek AKP sıralarına sitem eden İslam, “KHK’lılara dair yani hukuk sistemine tekrar döneceğinize dair bir emare yok” şeklinde konuştu.

Genel Kurul’da kendisine ayrılan sürenin dolmasıyla mikrofonu kapatılan Cihangir İslam’ın konuşmasının devamının duyulmadığını belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Cumhurbaşkanı Yardımcısı duymadı ama sizi” diye seslendi.

“BU PLANDA CEZAEVİNDEKİ 800 BEBEK HAKKINDA BİR ŞEY YOK”

“Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısına bu listeyi arz edeceğim” diyerek kendisine verilen ek süreyle konuşmaya devam eden Cihangir İslam, “Bence duydu, bence duydu. Orada tekrar arz edeceğim.” diyerek gündeme getirdiği notları Oktay’a vereceğini ifade etti.

AKP’nin Kalkınma Planı’nı eleştiren İslam, “Ama 140 bin KHK’li hakkında, yahu hasta, raporlu hastalar hakkında, geçtim kendimizi, hamile, lohusa anneler hakkında, bebekli anneler hakkında, 800 bebek hakkında bu kalkınma planında herhangi bir şey yok arkadaşlar.” diye seslendi.

“İNSANSIZ KALKINMAYI HİTLER DE BAŞARDI”

“Bunu bir düşünün ya, bir düşünün. İnsansız kalkınmayı Hitler de başardı, Stalin de başardı” sözleriyle eleştiren İslam, “Bakın tarihe ama bizim amacımız veya bizim burada ortak çabamız ancak ve ancak insanlı bir kalkınma yönünde olabilir. Burada Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısından ben KHK’liler hakkındaki planını da öğrenmek istiyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Fuat Oktay, TBMM’de yaptığı konuşmasında Cihangir İslam’ın gündeme getirdiği sorduğu sorular hakkında konuşmadı. Oktay’ın, Saadet Partisi İslam’ın sorularına ne zaman cevap vereceği merak ediliyor.


  Kayıp altı KHKlı; Gökhan Türkmen, Özgür Kaya, Yasin Ugan, Erkan Irmak, Salim Zeybek ve Mustafa Yılmaz nerede?

Hükümetin KHKlılar hakkındaki planı nedir?@cihangirislam

Konuşmanın tamamı için: https://t.co/ds5D2yJtcQ pic.twitter.com/siaPwLLhe0 — Cihangir İslam TBMM Ofis (@TbmmOfis) July 22, 2019
 

Son güncelleme: 08:35 23.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı