• Turkhane Logo

CHP’li Başarır: AKP’li vekilin egosu yüzünden polisler açığa alındı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Çeşmeli otobanında AKP Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını durduran polis memurlarının açığa alındığını belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

17:56 05 Ağustos 2021 Perşembe
CHP’li Başarır: AKP’li vekilin egosu yüzünden polisler açığa alındı
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Çeşmeli otobanında AKP Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını durduran polis memurlarının açığa alındığını belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı.


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 18 Temmuz 2021 tarihinde Mersin’in Erdemli ilçesindeki Çeşmeli otobanının girişinde iki polis memurunun AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını durdurduğunu, memurların bu işlemin ardından açığa alındığını açıkladı.

AKPli Yılmaz’ın polis memurlarına, “Siz benim aracımı nasıl durdurursunuz, siz kimsiniz” ifadeleriyle hakaret ettiğini söyleyen CHP’li Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.


SOYLU NEDEN SUSPUS?

Kurban Bayramı arifesinde M.A. ve M.Y. adlı polis memurların rutin kontrol nedeniyle AKPli Milletvekilinin çakarlı aracını durdurduğunu belirten Başarır, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz kişisel egosu sebebiyle kıymetli polis arkadaşlarımızı açığa aldırmıştır. Milletvekili makamı kişisel egolarla işgal edilecek bir makam değildir. Bu makam bizlere halkın sözcüsü olarak verilmiş kutsal bir makamdır. Biz burada halka hizmet etmek için otururken bu yapılan davranış kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda artan polis intiharlarına ve baskılara da yaptığı açıklamada değinen CHP’li Başarır, “Polis teşkilatımız pandemi döneminde çok zor şartlar altında çalıştı. Dikkat ederseniz son zamanlarda polislerin intihar oranları çok yükseldi. Bunların araştırılması ve çözümlerinin üretilmesi gerekmektedir ancak kendisini halktan üstün gören ve fildişi kulelerinde yaşayan bu zat-ı muhterem gibiler Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu unutmuş olmalı ki polislerin görevinden ve sorunlarından bile bihaber. Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her olayda polisimizin arkasındayız derken iş kendi partisindeki milletvekiline gelince suspus oluyor” dedi.

NEDEN AÇIĞA ALINDILAR?

Açığa alınan polis memurlarının görevlerine geri dönmeleri gerektiğini belirten Başarır’ın Soylu’ya yönelttiği sorular şu şekilde:

- Devletin güvenliğini sağlamakla yükümlü olan görevli trafik polis memurları M.A. ve M.Y. neden açığa alınmıştır?

- Görevli trafik polis memurlarının açığa alınmasının maddi gerekçesi AK Partili Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracının durdurulması mıdır?

- İçişleri Bakanlığı’nda görevden uzaklaştırmalara ilişkin tedbir kararları hukuka uygun olarak değil de AK Parti milletvekillerinin ağzından çıkan sözlere göre mi verilmektedir?

- Görevli trafik polis memurları M.A. ve M.Y.’yi hangi yetkili görevden uzaklaştırmıştır?

- Polis intiharlarının arttığı, ağır baskı altında kaldıkları bu dönemlerde sadece görevini yapıyor olan iki polis memurunun görevlere iadesi için işlem başlatmayı düşünüyor musunuz?
 

Son güncelleme: 17:56 05.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı