• Turkhane Logo

CHP ve Hamas, Saadet Partisi’nin Kudüs mitinginde buluştu

Saadet Partisi’nin öncülüğünde 60 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Yenikapı’da ‘Büyük Kudüs Mitingi’ düzenlendi.

18:10 09 Şubat 2020 Pazar
CHP ve Hamas, Saadet Partisi’nin Kudüs mitinginde buluştu
Saadet Partisi’nin öncülüğünde 60 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Yenikapı’da ‘Büyük Kudüs Mitingi’ düzenlendi.



Saadet Partisi’nin öncülüğünde düzenlenen Büyük Kudüs Mitingine, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Hüda Par Genel Başkanı İshak Sağlam ile Hamas yetkilileri katıldı.

Saadet Partisi’nin öncülüğünde 60 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Yenikapı’da ‘Büyük Kudüs Mitingi’ düzenlendi. Ezgi ve marşlar eşliğinde miting alanına gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Hüda Par Genel Başkanı İshak Sağlam da eşlik etti.


Mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kudüs bütün Müslümanlar için büyük öneme sahiptir. Çağımızın Haçlı zihniyeti ile Kudüs Müslümanların elinden alınmak isteniyor” diyerek şunları söyledi:

Bugün bu mücadelenin yeni boyutunu görüyoruz. Haçlıların Kudüsü işgal etmesiyle bugün yapılan bu anlaşma da aynıdır. Filistin devleti Kudüs’ten Kudüs’te Müslümanlardan koparılmak isteniyor.

Bu topraklar Haçlı zihniyetini yenmeyi başardı. Bundan sonra da Allah’ın izniyle Haçlı seferlerini boşa çıkaracağız

Bütün mazlumlar birleşmelidir. İsrail’e karşı ilk Kudüs mitingini düzenleyen Milli Görüş lideri Erbakan’ı saygı ve rahmetle anıyorum.

Her firavunun bir Musa’sı vardır. Günümüzün firavununa karşı her birimiz birer Musa’yız.

KARAMOLLAOĞLU: KUDÜS EZELDEN EBEDE İSLAMINDIR

Mitingde konuşan Saadet lideri Temel Karamollaoğlu da şunları söyledi:

Bu meydandaki inançtan aldığım cesaretle söylüyorum; Ey zalimler, ey siyonistler, ey ırkçı emperyalistler.. Filistin ezelden ebede bir islam beldesidir ve sonsuza kadar öyle kalacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Çünkü bu meydanda, ırkçı emperyalizme figüranlık yapanlar değil, tarihi bizzat yazanların torunları var… Bu meydanda, Selahattin’i Eyyubilerin, Sultan Fatihlerin yolundan gidenler var, Bu meydanda “Hayat iman ve cihattır” diyen Necmettin Erbakan sevdalıları var.

“FİLİSTİN’İ KORUYAMAZSAK SIRADA İSTANBUL VAR”

Sırada ne var? Söyleyeyim: Vaadedilmiş topraklar var! Nil ile Fırat’ın arası var…Diyarbakır var, Mardin var, Urfa var, Gap var, Çukurova var.. Türkiye var Türkiye! Eğer bugün Kudüs’e sahip çıkamazsak yarın İstanbul’u gündeme getirirler. Bugün Filistin’i koruyamazsak Allah korusun yarın Türkiye’nin bütünlüğünü savunmayla karşı karşıya kalırız.”



İMAMOĞLU: MESCİD-İ AKSA İLK KIBLEMİZDİR

Mitingde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları aktardı:

İstanbul’dan duyulsun. Kudüs’ün statüsü İslam dünyasının ortak mücadelesidir. Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir. Evet, güçlü olan her zaman haklı değildir. Adaletin olmadığı yerde hiçbir plan hayata geçirilemez. Kudüs’e yapılan bu durum bizim nezdimizde hiçtir. Biz planı tanımıyoruz. Düşüncelerimiz ne olursa olsun hepimiz Filistin halkının yanında olacağız. Bu tavır insanlığın ortak tavrı olmalıdır. Bu tavır hakkaniyet ve adalet tavrıdır.

HAMAS YETKİLİSİ LİDERLERİ HENİYYE’DEN SELAM GETİRDİ

Hamas’ın Kudüs sorumlusu Musa Akkari ise yaptığı konuşmada, “Komutanı Hz. Muhammed (S.A.V) olan Ümmet asla yenilmez, asla teslim olmaz.” ifadelerini kullandı.

İşte Musa Akkari’nin açıklamaları:

Siyonist işbirlikçilerine seslenerek söylüyorum ki o sizin saraylarınız yok olmaya mahkumdur, işbirlikçi olmaktan vazgeçin.

Hamas lideri İsmail Heniyye’nin sizlere selam ve sevgilerini iletiyorum. Heniyye, özgür Mescid-i Aksa’da namaz kılma duasıyla sizleri selamlıyor.

Son güncelleme: 18:10 09.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı