• Turkhane Logo

Cezaevinde kansere yakalanmıştı, Betül öğretmen hayatını kaybetti

00:50 23 Şubat 2024 Cuma
Cezaevinde kansere yakalanmıştı, Betül öğretmen hayatını kaybetti

İki aylık evliyken tutuklanan ve cezaevinde yakalandığı kanser sebebiyle 2 kez ameliyat olan öğretmen Betül Aygün 30 yaşında hayatını kaybetti. Kanser hastası öğretmene, cezaevinde ilaçları bile verilmemişti.



Evlendikten 2 ay sonra 28 yaşında tutuklanarak Ödemiş Cezaevine gönderilen Betül Aygün, Nisan 2019’da Ödemiş Devlet Hastanesine sevk edildi. Biyopsi sonucunda Aygün’e göğüs kanseri teşhisi konuldu. Tahlil sonucu için 6 ay bekletilen Aygün’deki tümör bir ayda hızla büyüdü.



İki kez ameliyat edilen Aygün’e refakatçi bile verilmezken, genç kadın o halde cezaevine geri gönderildi.



Kemoterapi ve ışın tedavisine devam etmesi gereken Aygün, cezaevi yönetiminin keyfi uygulamaları yüzünden raporlarına bile ulaşamadı. Tahliye olduktan sonra Almanya’ya gitmeyi başaran Aygün, burada hayatını kaybetti.







Aygün hayattayken “Başıma bir şey gelirse sorumlusu Ödemiş Cezaevi’dir” demişti.



“Doktorlar yapılacak bir şey kalmadı artık, diyor. Benim çok büyük bir Rabbim var deyip O’na bırakıyorum her şeyi. Yoksa dayanılacak gibi değil…” demişti. Betül öğretmen. Test yapılmadan içilmemesi gereken ilaçları ‘ağrısı geçsin’ diye içirdiler. Safra kesesi ameliyatından sonra cezaevine gönderildiğinde ilaçları verilmedi. Gardiyana “İlaçlarımı verin” diye yalvarmak zorunda kaldı. Sonra kansere yakalandı. Kanser teşhisi konulması ve tedavi sürecinin başlaması tam 6 ay sürdü. Ancak 2 Şubat 2020’de tahliye oldu.



Sevinç Özarslan‘ın haberine göre, Betül öğretmen 7 yıl 6 ay hapis cezası alacak kadar ne yapmış olabilirdi? 12 Ekim 2016’da gözaltı için evine geldiklerine delil diye ne götürdüler biliyor musunuz? Evlilik ilmihali. Evet, şaka değil. Yayınevi yasaklı olduğu için evlilik ilmihali Betül’ün dosyasına delil diye girdi. Üniversite okurken öğrenci evinde kalmakla suçlandı. ByLock kullanıp kullanmadığı sorgulandı. Bugün Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin “Kanunsuz suç olmaz” dediği ne varsa; Bank Asya’ya para yatırmak, derneğe üye olmak gibi nedenler yüzünden hapse atıldı.



İfadesi alınırken yöneltilen ithamlar ise ibretlikti. 15 Temmuz’dan 15 gün sonra evlenen Betül’ün o anın şokunu anlatırken kullandığı cümleleri tarihe not olması için buraya bir kez daha düşüyorum: “Tutuklandığımda ‘Ne cesaretle darbeden sonra düğün yaptın? Hem darbeyi yapıp hem düğün yapmışsın’ dediler. Benim darbeyle ne alakam var? İfademi alırken de beni öyle suçladılar. Korkmadınız mı evlenirken dediler.”

Son güncelleme: 00:50 23.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı