• Turkhane Logo

Cezaevi’nde 3,5 ay kalan Merdan Yanardağ: Silivri’de suçsuz olduğuna inandığım yüzlerce insan var

15:25 06 Ekim 2023 Cuma
Cezaevi’nde 3,5 ay kalan Merdan Yanardağ: Silivri’de suçsuz olduğuna inandığım yüzlerce insan var





Canlı yayında Öcalan’a ilişkin söylediği sözleri nedeniyle 101 gün tutuklu kaldıkton sonra ilk duruşmada tahliye olan gazeteci Merdan Yanardağ, 15 Temmuz’u bir torba dava haline getirip içine birçok insanın doldurulduğunu söyledi.



101 gündür tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden tahliye olan Merdan Yanardağ, TELE 1’de Emre Kongar ile hazırladığı 18 Dakika programında cezaevindeki gözlemlerini anlattı.



AĞIR TUTUKLULARIN ÖNEMLİ KISMI SİYASAL TUTUKLU



Yanardağ’ın 15 temmuz tutuklamalarıyla ilgili söyledikleri ise gündem oldu. Cezaevinde kötü muamele görmediğini belirten Yanardağ hapishane günlerine ilişkin şunları söyledi:



‘Yüksek güvenlikli ve çok ağır suçluların olduğu bir yerde kaldım. Ama ne hikmetse bu ağır suçluların önemli bir kısmı siyasal tutuklu. Orası 10 cezaevinden oluşan bir kampüs. Mesele orada Barış Pehlivan’ın kaldığı bir bölüm açık ve yarı açık bir cezaevi vardı. Orayla pek bir ilgimiz yoktu. En sıkı güvenlik tutulan bölüm benim kaldığım bölümdü. Yani ben Türkiye’nin en tehlikeli tutuklulardan biriydim. Bu iktidarın duyduğu korkuyu anlatır aslında. Öyle anlaşılıyor.”



SUÇSUZ OLDUĞUNA İNANDIĞIM YÜZLERCE İNSAN VAR



“Fakat şunu söylemek istiyorum. Dün de söyledim. Orada bizim kardeşlerimiz var. Ben orada kardeşlerimi bırakarak çıktım. Orada bütün imha edilmeye çalışılan Osman Kavala var. Ben onun savunmasını okudum. Orada bir dostluğumuz gelişti, kitap alıp kitap verdik. TRT 2’de 21:30’da her gün bir film yayınlanır. Beni izlemeyi yönlendiren Osman Kavala oldu. Fiziki temas olmadan uzaktan konuşabiliyorsun ayaküstü ve uzaktan. Ve Can Atalay’ı, Tayfun Kahraman’ı orada bıraktım. Bu davaların dışında suçsuz olduğuna inandığım yüzlerce insan var.”



İLGİSİZ BİRÇOK İNSAN 15 TEMMUZ DAVALARI İLE TSK’DAN TASİFYE EDİLMİŞLER



“15 Temmuz davasından F.tö’cü olmayan birçok insanı doldurmuşlar. Fırsattan yararlanılarak bazı Kemalist subayların darbe kumpasının içine alındığı kanaatime vardım orada. Bazı Kemalist subayların darbe kumpasının içine alındığını ve TSK’dan tasfiye edildiğini düşünüyorum. Gözlemlerimde çok yanıldığımı söyleyemem. Çok hızlı kararlar verilmiş, herhangi bir isim vermek istemiyorum. Sorumluluğu yüksek ve bir yanılma payını hep bir kenarda tutuyorum. Mümkündür tabii.”

Son güncelleme: 15:25 06.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı