• Turkhane Logo

Cem Özdemir seçim manipülasyonundan endişeli

Kılıçdaroğlu'nun zaferinin demokrasiye dönüşün yolunu açabileceğini ifade eden Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, Türkiye'de yapılacak seçimlerde manipülasyon endişesi taşıdığını söyledi.

12:55 27 Nisan 2023 Perşembe
Cem Özdemir seçim manipülasyonundan endişeli
Kılıçdaroğlu'nun zaferinin demokrasiye dönüşün yolunu açabileceğini ifade eden Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, Türkiye'de yapılacak seçimlerde manipülasyon endişesi taşıdığını söyledi.

Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, Almanya Yazı İşleri Ağına bağlı gazetelere Türkiyede 14 Mayısta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerin Recep Tayyip Erdoğanın cumhurbaşkanlığına son vermesini umduğunu kaydeden Özdemir, seçimlerin sonucunun Erdoğanın 20 yıllık iktidarında hiç olmadığı kadar açık olduğunu ifade etti.
Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun olası bir zaferinin demokrasiye dönüşün yolunu açabileceğini söyleyen Özdemir, olası seçim manipülasyonlarına ilişkin endişesini de dile getirdi.
Seçimlerin manipüle edileceğine ve Erdoğanın görevden ayrılmayacağına dair endişeler yersiz değil ifadelerini kullanan Özdemir, Erdoğanın siyasi rakiplerini hapse atması, HDPyi kapatmak istemesi, toplanma ve bilgi alma özgürlüklerini büyük ölçüde kısıtlaması ve AKPnin geçmişte kaybettiği seçimi tekrarlamasının bu endişeleri desteklediğini dile getirdi.
Almanya Adalet Bakanı kışkırtıcı söylemlere karşı uyardıAlmanya Adalet Bakanı Marco Buschmann da yetkilileri seçim kampanyaları konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

Buschmann da Almanya Yazı İşleri Ağına yaptığı açıklamada, Geçmişte Türk siyasetçilerinin Almanyada kışkırtıcı söylemlerde bulunduğu seçim mitingleri oldu. Almanyada kamusal alanda kışkırtıcı konuşmalar yapılması halinde yetkili makamların bunlara müdahale etme imkanı bulunuyor dedi. Bu konudaki sorumluluğun eyaletlere ait olduğunu ifade eden Buschmann, Eyaletlerin bu imkanlarını kullanmalarını teşvik ediyorum dedi.
14 Mayıs seçimleri için Almanya da dahil olmak üzere yurt dışı ve gümrüklerde oy verme işlemleri bugün başladı. Türkiye dışındaki ülkelerde oy kulanma işlemleri 9 Mayıs akşamına kadar devam edecek. Almanyada 1,5 milyon Türk vatandaşı seçmen bulunuyor.

Son güncelleme: 12:55 27.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı