• Turkhane Logo

‘Çatışma söz konusu değil ancak alanı terketmeyeceğiz’

Erdoğan'dan Suriye'nin kuzeyinde çatışmaların devam ettiği iddiaların reddetti ve "Bunların hepsi dezenformasyon" dedi. Erdoğan bu 120 saat boyunca TSK'nın bölgeyi terketmeyeceğini de söyledi.

15:18 18 Ekim 2019 Cuma
‘Çatışma söz konusu değil ancak alanı terketmeyeceğiz’
Erdoğan'dan Suriye'nin kuzeyinde çatışmaların devam ettiği iddiaların reddetti ve "Bunların hepsi dezenformasyon" dedi. Erdoğan bu 120 saat boyunca TSK'nın bölgeyi terketmeyeceğini de söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin güvenlik güçlerinin bölgeden çıkmayacağını ve 120 saat içerisinde YPG güçlerinin güvenli bölgeden çıkıp çıkmadığına bakacaklarını söyledi. Suriye’nin kuzeyinde çatışmaların devam ettiği yönündeki iddialara da yanıt veren Erdoğan, “Çatışma söz konusu değil. Bunların hepsi dezenformasyondur. Kulak asmayalım” dedi.

Dün akşam ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 4 saat 20 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından yapılan açıklamada Türkiye ile ABD’nin Suriye’de mutabakata vardığı duyuruldu. Anlaşmayla YPG/PYD unsurlarının güvenli bölge alanından çekilmesi için ateşkesin yürürlükte olacağı 120 saatlik bir müddet verildi. Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, operasyona ara verildiğini, bunun bir ateşkes olmadığını belirterek, “Ateşkes iki meşru taraf arasında yapılır” ifadesini kullanmıştı.


‘120 SAATLİK SÜREÇ İŞLİYOR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim El Sani’yi kabul etmek için Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’ne geldi. ABD ile varılan mutabakata ilişkin ilk kez burada kameraların karşısına geçen Erdoğan, “Önce ikili görüşme olarak Pence ile yaptık. Sonra daha kapsamlı bir heyetler arası görüşme gerçekleştirdik. Ve sonucunda 13 maddelik ortak bildiriyi dünya kamuoyuna açıklamış olduk. Şu andan itibaren 120 saatlik bir süreç işliyor. Malum terör örgütünün bu bölgeyi, özellikle de belirlediğimiz güvenli bölgeyi terk etmesi söz konusu. Şu anda dünkü görüşmelerimizde 120 saat içerisinde buraların boşaltılacağı konusunda mutabık kaldık. Sürekli irtibat halinde olacağız, heyetlerimizin görüşmesi devam edecek” ifadelerini kullandı.

‘PUTİN GÖRÜŞMESİNİ SÜRECİN AYRI BİR UNSURU KABUL EDİYORUM’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ayrıca bir görüşme yapacağını da duyuran Erdoğan, “Bu görüşmeyi de bu sürecin ayrı bir unsuru olarak kabule diyorum. Bölgeye de barışı Barış Pınarı ile getirmiş oluruz İnşallah” dedi.

‘GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ ALANI TERKETMEYECEK’

Devamında gazetecilerin sorularına karşılık olarak konuşan Erdoğan, “Bizim şu anda güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek. Kalacaklar ki gerçekten bu terör örgütü alanı terk ediyor mu etmiyor mu göreceğiz” dedi.

‘ÇATIŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL’

Çatışmaların sürdüğüne ilişkin iddialara da yanıt veren Erdoğan, “Çatışma söz konusu değil. Bunların hepsi dezenformasyondur. Kulak asmayalım. Şu anda attığımız adımı güçlendirelim” sözlerini kaydetti.

Son güncelleme: 15:18 18.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı