• Turkhane Logo

Boğaziçi eylemleri: Yürekleri yetse, 'Cumhurbaşkanı istifa' diyecekler

Boğaziçi eylemleriyle ilgili konuşan Erdoğan, olayın öğrencilerle ilgisinin olmadığını iddia ederek “Yürekleri yetse, 'Cumhurbaşkanı istifa' diyecekler” dedi.

16:17 05 Şubat 2021 Cuma
Boğaziçi eylemleri: Yürekleri yetse, 'Cumhurbaşkanı istifa' diyecekler
Boğaziçi eylemleriyle ilgili konuşan Erdoğan, olayın öğrencilerle ilgisinin olmadığını iddia ederek “Yürekleri yetse, 'Cumhurbaşkanı istifa' diyecekler” dedi.


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Boğaziçi direnişine ilişkin konuşan Erdoğan, olayın ‘öğrencilerle ilgisinin olmadığını’ savundu.


“Bu işin başını maalesef hem siyasetin bir boyutu çekiyor, dün akşam HDPnin Kadıköyde yapmış olduğu çağrı ve gösteriler bunun göstergesidir. Aynı şekilde ana muhalefetin başı da var” diyen Erdoğan, akademisyenlerin de ‘işin içinde’ olduğunu ifade ederek “Bu ülke bir hukuk devletidir” değerlendirmesinde bulundu.

3 yılı aşkın süredir cezaevinde tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala ve eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra’yı da hedef alan Erdoğan, “Osman Kavala denilen, Sorosun temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde bu provokatörlerin içerisinde yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Önüme gelen dokuz adaydan biri olan Melih Beyin atamasını ben yaptım. Bazı televizyon kanalları çıkıp sürekli istifa etmelidir diyor. Yürekleri yetse, Cumhurbaşkanı istifa diyecekler. Melih Bey kimdir, iki farklı üniversitede rektörlük yapan insan. ODTÜden gelme, Boğaziçi ile ilişkileri olan bir insan, alanında başarılı bir arkadaş” yorumunda bulundu.

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından Twitter’da #Cumhurbaşkanıİstifa etiketi, yurttaşların kısa sürede attığı binlerce tweetle gündemlerde birinci sıraya yükseldi.

ABD VE FRANSAYA YANIT VERDİ

AKPli Cumhurbaşkanı, ABD ve Fransadan yapılan eleştirilere ise şu şekilde yanıt verdi:

Üniversitemizi, Alın istediğiniz gibi karıştırın mı diyeceğiz? ABD veya Avrupa ne diyor Kınıyoruz. ABDye şunu söylerim; seçim öncesinde ABDdeki olaylardan demokrasi adına hiç utanç duymuyor musunuz? Irkçılıkta tavan yaptınız zenci vatandaşları nasıl öldürdüler bunları nasıl izah edeceksiniz? Macron sesleniyor; sen önce Sarı Yelekliler meselesini hallet. Benim ülkemde böyle bir sıkıntı yok, biz huzurluyuz, rahatız. Ana muhalefet bunun içinde, dağdan beslenen HDP bunun içinde, ne yazık ki İP de bunun içinde. Bir daha Gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyecekler.

BOĞAZİÇİ GERİYE GİDİYOR

Boğaziçi Üniversite’nin geriye gittiğini savunan Erdoğan, Melih Bulu’nun ‘okulu ayağa kaldırma iddiasıyla göreve geldiğini’ öne sürerek şunları söyledi:

“206 üniversitede sıkıntı yok. Kimse kalkıp da 206 üniversite, 207 Boğaziçi ne oluyor diye duyuyor musunuz? İşi bilmeden konuşuyorlar; bunlar mikser. Oradaki yavruları teröre peşkeş çekmeyecekler. Siz kalkıp da rektörü odasını işgale yeltenirseniz, Hoşgeldin demezler.

Son güncelleme: 16:17 05.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı