• Turkhane Logo

Böbrek hastası Dilgeş’in babası: Oğlum hapiste karantinada, ilaçlarını zorla verdik!

Bayram günü hapse giren böbrek hastası 3 yaşındaki Dilgeş, bayramdan sonra doktora götürüldü. İlaçları geç verilen Dilgeş 10 gündür annesiyle karantinada.

13:10 05 Haziran 2020 Cuma
Böbrek hastası Dilgeş’in babası: Oğlum hapiste karantinada, ilaçlarını zorla verdik!
Bayram günü hapse giren böbrek hastası 3 yaşındaki Dilgeş, bayramdan sonra doktora götürüldü. İlaçları geç verilen Dilgeş 10 gündür annesiyle karantinada.



Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre Ramazan Bayramı’nın ilk günü tutuklanıp hapse gönderilen 3 yaşındaki Dilgeş Aslan’ın babası, böbrek hastası oğlunun hala karantinada tutulduğunu ve ilaçlarını avukat ve vekillerin baskısıyla zorla verebildiklerini söyledi.

BÖBREK KONTROLÜ VARDI


Üç yaşındaki Dilgeş, 24 Mayıs 2020’de annesi Gönül Aslan ile birlikte tutuklanıp Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevine gönderildi. Bayram öncesinde doktor kontrolü olan Dilgeş, bayramdan sonra hapisteyken hastaneye götürüldü. Hem böbrek kontrolü hem de korona testi yapılan Dilgeş ve annesi dönüşte karantinaya alındı. Daha önce 4 kişilik koğuşta kalan anne-oğul şimdi yalnız. Oyuncakları verilmedi, ilaçları güç bela ulaştırıldı. Cezaevinin suları ise sürekli kesik.

/
Dilgeş ve annesi Gönül Aslan

KORONA TESTİ NEGATİF

Dilgeş’in durumunu yakından takip eden HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Dilgeş böbrek kontrolleri olan bir çocuk. Bayram öncesinde planlanmış bir randevusu vardı. Sistohiroterografi yapılacaktı. Cezaevi olayı girince ne olacak bitecek, hastaneye giderse koğuşa geri dönemeyecek tedirginliği yaşadılar. Şu anda tecritte tutuluyorlar. Korona testleri negatif çıkmasına rağmen karantinadalar.” dedi.

ÇOCUK SIKINTIDAN ÇATLIYOR

Dilgeş’in babasıyla görüşen ve verdiği son bilgileri aktaran Gergerlioğlu, “Çocuk şu anda orada sıkıntıdan çatlıyor. Sürekli televizyon istiyor, burası çok kötü eve gidelim diyor. Oyuncak da vermemişler. Her oyuncağı kabul etmiyorlar. Zor bela ilaçlarını almışlar. Her ilaç da cezaevine giremiyor. Raporuna, reçetesine bakılıyor derken gecikme oldu. Avukatlar, vekiller araya girince ısrarlar sonucunda ancak ulaştırılabildi.” ifadelerini kullandı.

SU SIK SIK KESİLİYOR

Gergerlioğlu, Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevinde ihtiyaç için kullanılan suyun da sürekli kesik olduğunu sözlerine ekledi.

  3.5 y Dilgeşin son hali ..!

Mahpus bir çocuk!!!

ihtiyaçlarını gidermek için kullandıkları su çoğunlukla kesik, ilaçlarını bile zor verdik, oyuncakları verilmedi, enaz 4-5 gün daha karantinada kalacaklar. Dilgeş sürekli televizyon istiyor, burası çok kötü, eve gidelim diyor — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) June 4, 2020

DERNEK ÜYESİ DİYE…

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı Kürt soruşturmaları kapsamında gözaltına alınanlar arasında bulunan Bağlar Belediyesi Meclis üyesi Gönül Aslan, Rosa Kadın Derneği üyesi olması ve HDP’nin düzenlediği eylem ve etkinliklere katıldığı için örgüt üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı.





Kaynak: BOLD MEDYA

Son güncelleme: 13:10 05.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı