• Turkhane Logo

“Bizleri gaz odalarında, fırınlarda öldüremediler ancak.."

AKP Ankara İl Binası önünde iktidarın hukuksuzluklarını tek başına protesto etmek isteyen KHK mağduru Cemal Yıldırım için polis, olağanüstü önlemler aldı. Yıldırım, “Teslim olmayacağız! Bu korku size yeter” dedi.

18:48 22 Kasım 2019 Cuma
“Bizleri gaz odalarında, fırınlarda öldüremediler ancak..
AKP Ankara İl Binası önünde iktidarın hukuksuzluklarını tek başına protesto etmek isteyen KHK mağduru Cemal Yıldırım için polis, olağanüstü önlemler aldı. Yıldırım, “Teslim olmayacağız! Bu korku size yeter” dedi.



 KHK’lı aktivist Cemal Yıldırım, AKP’nin hukuksuz uygulamalarına karşı gerçekleştirdiği protestolara devam ediyor. Yıldırım’ın bugünkü eylem adresi AKP Genel Merkeziydi.

Ankara polisi, daha önce AKP binası önünde eylem yapacağını duyuran Yıldırım için olağanüstü önlemler aldı. Yaşananları Twitter hesabından paylaşan Yıldırım şunları aktardı:


“Sivil ölüme teslim olmadık işimizi geri alacağız, diyerek AKP il binası önündeydim bugün. Ancak Ankara polisi yanlış anlamış, ben geleceğim, dedim; orduyla geleceğim, demedim. Bütün sokak araç ve yaya trafiğine kapatılmış. Bu nasıl bir korku. Bu korku size yeter.”

BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Uğradığı haksızlığı dile getirmek isteyen Yıldırım’ın konuşmasına bile izin vermeyen polis, hemen gözaltı işlemi başlattı. Yıldırım şöyle konuştu:

“Bizleri gaz odalarında, fırınlarda öldüremediler. Ancak Nazilerden daha beterini yapmaya çalıştılar. İşimizi elimizden almaları yetmedi özel sektörde çalışmamızı dahi engellediler. Başka işlerde çalışan birçok arkadaşımız iş kazalarında öldü. Toplumdan tecrit etmeye çalıştılar, girdiği bunalım sonucu 60’ın üzerinde arkadaşımız intihar etti. Seyahat özgürlüğümüzü aldılar. Ege’yi, Meriç’i geçerken birçok arkadaşımız çocuklarıyla birlikte yaşamını yitirdi. Adil olmayan yargılamalar ile cezaevlerini doldurdular. Birçok arkadaşımız işkencehanelerden geçti. 864 bebeği, anneleri ile birlikte cezaevlerine kapattılar. Kayyumlarla, YSK ile seçilme hakkımızı aldılar… Ancak ne onurumuzu ne şerefimizi alamadılar. Tüm KHK’lılar adına bir kez daha söylüyorum; AKP faşizmine teslim olmadık olmayacağız. Birleşe birleşe kazanmaya devam edeceğiz. Ne baskılar ne gözaltılar yıldırmadı yıldıramayacak bizleri. Direne direne kazanacağız.” Sivil Ölüme Teslim Olmadık
İşimizi Geri Alacağız. diyerek Akp il binası önündeydim bugün. Ancak Ankara polisi yanlış anlamış, ben geleceğim dedim orduyla geleceğim demedim. Bütün sokak araç ve yaya trafiğine kapatılmış. Bu nasıl bir korku. Bu korku size yeter. pic.twitter.com/kH31MEvbmK — Cemal Yıldırım (@cemalyldrm) November 22, 2019

Son güncelleme: 18:48 22.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı