• Turkhane Logo

"Biden'la görüştük, dostlar 'İsveç de İsveç' diyor"

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi’nin ardından açıklama yaptı. Dikkat çeken başlıklardan biri İsveç'in NATO'ya üyeliğiydi.

16:04 10 Eylül 2023 Pazar
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi’nin ardından açıklama yaptı. Dikkat çeken başlıklardan biri İsveç'in NATO'ya üyeliğiydi.

AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistanın başkenti Yeni Delhide düzenlenen G20 Liderler Zirvesinin sona ermesinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Erdoğanın konuşmasından başlıklar şöyle;
- Tahıl Koridoru konusunda ümitsiz değiliz. Soçiye yaptığım ziyarette Tahıl Koridoru meselesini bir kez daha enine boyuna sayın Putin ile görüştük. Tahıl meselesinde Rusyayı dışlayan bir girişimin başarılı olma ihtimali çok düşüktür.
- Karadenizde sükuneti bozacak bölgede gerilimi tırmandıracak her türlü adımdan uzak durulması gerektiği kanaatindeyiz.
- Gerek Rusya, gerek Ukrayna gerekse BM, uluslararası topluma yakın olmayı sürdüreceğiz.
- Afrika Birliğinin G20 üyeliği ülkemizin de desteğiyle karara bağlandı. Afrika Birliğine aramız hoş geldiniz diyorum.
ERDOĞAN: DOSTLAR İSVEÇ DE İSVEÇ DİYOR
Bir gazetecinin İsveçin NATO üyeliği konusundaki soruya ise Erdoğan tepki gösterdi. Erdoğan Şimdi siz Kongre deyip duruyorsunuz ama benim de kongrem var. Meclisten karar çıkmadan evet diyemem. Biden ile görüşmelerimiz oldu. F-16 konusunda İsveç şartı yaklaşımı var. F-16 konusunda maalesef dostlar işi alıyorlar, götürüyorlar İsveç de İsveç diyorlar. Bu şekilde yaklaşım, bizi ciddi manada üzmektedir dedi.

Son güncelleme: 16:04 10.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı