• Turkhane Logo

Biden'a destek rekor seviyelere düştü

Son anketler, ara seçimler öncesinde ABD Başkanı Biden'ın hızla kan kaybettiğini ortaya koyuyor. Halkın yüzde 54'ü Biden'ın politikalarını onaylamadığını ifade ederken en büyük endişe kaynağını ekonomi oluşturuyor.

12:10 23 Mart 2022 Çarşamba
Biden'a destek rekor seviyelere düştü
Son anketler, ara seçimler öncesinde ABD Başkanı Biden'ın hızla kan kaybettiğini ortaya koyuyor. Halkın yüzde 54'ü Biden'ın politikalarını onaylamadığını ifade ederken en büyük endişe kaynağını ekonomi oluşturuyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Joe Bidenın kamuoyu yoklamalarındaki kan kaybı devam ediyor. Reuters/Ipsos anketine göre Bidena destek bir önceki haftaya göre üç puanlık düşüşle yüzde 40a gerileyerek şimdiye kadarki en düşük seviyeye indi.
21-22 Mart tarihlerinde ülke çapında yapılan ankete göre Amerikalıların yüzde 54ü Bidenın görevindeki performansını beğenmiyor. Rusyanın Ukraynayı işgaliyle artan jeopolitik endişeler ve yüksek enflasyonun Biden yönetimine yönelik memnuniyetsizliği daha da artırdığı değerlendiriliyor.
Ankete katılanların en önemli endişe kaynağını ekonomi oluştururken, ardından savaş ve yurt dışındaki krizler geliyor.
Gözler Kongre seçimlerindeAnketlerdeki göstergeler, 8 Kasımda yapılacak Kongre seçimleri öncesinde dikkatle takip ediliyor. ABD Başkanları açısından bir ara karne özelliği taşıyan Kongre seçimleri, güç dengelerini değiştirmesi durumunda Başkanın görev süresinin ikinci yarısında icraatında hareket serbestisini de elinden alma tehlikesini barındırıyor.
Bidenın Demokrat partisi Kongrenin iki kanadı Senato ve Temsilciler Meclisinde az farkla çoğunluğu elinde bulunduruyor. Ara seçimlerde Temsilciler Meclisinin tamamı, Senatonun üçte biri yeniden seçilecek. İki kanattan birinde çoğunluğun kaybedilmesi Bidenın yasama planlarını gerçekleştirmesini zorlaştıracak.
Trumpın seviyelerine düştüBidenın selefi Donald Trumpa destek oranı da, ara seçimler öncesindeki Mart anketlerinde yüzde 40lara düşmüştü. Bidenın popülaritesi, Covid-19 kaynaklı ölümlerdeki artış ve Amerikan ordusunun Afganistandan çekilmesinde yaşanan kaotik sürecin etkisiyle Ağustos ayı ortalarından itibaren düşüşe geçmişti.
Anket, Bidenın yönetiminde ülkede partiler arasındaki kutuplaşmanın da sürdüğünü ortaya koydu. Kendini Demokrat Parti taraftarı olarak nitelendirenlerin yüzde 77si Bidenın icraatını onayladığını bildirirken bu oran Cumhuriyetçilerde yüzde 10, bağımsızlarda ise yüzde 27 olarak kaydedildi.

Son güncelleme: 12:10 23.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı