• Turkhane Logo

Beyaz Saray: Ukrayna'yı destekleyecek paramız tükenmek üzere

Beyaz Saray Bütçe Direktörü Young,

18:05 04 Aralık 2023 Pazartesi
Beyaz Saray: Ukrayna'yı destekleyecek paramız tükenmek üzere
Beyaz Saray Bütçe Direktörü Young,

Beyaz Saray Bütçe Direktörü Shalanda Young, Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson ve diğer Kongre liderlerine mektup yazarak, ABDnin Rusyaya karşı savaşında Ukraynayı destekleyecek zaman ve parasının tükenmeye başladığını söyledi.

Reutersın haberine göre, gönderdiği mektupta Ukraynaya gönderilen yardımların durumunu ele alan Young, Ukraynaya finansman ve silah akışının kesilmesinin Rusyanın zafer kazanma ihtimalini artırdığını savundu. Young, Şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum: Kongre eyleme geçmezse, yıl sonu itibarıyla Ukraynaya daha fazla silah ve ekipman sağlamak için kaynaklarımız tükenecek ifadelerini kullandı.
PARAMIZ BİTTİ, ZAMANIMIZ DA BİTMEK ÜZEREYoung, mektubunda, Şu anda bunu karşılayacak sihirli bir mevcut finansmanımız yok. Paramız bitti, zamanımız da bitmek üzere dedi. Young, Ukraynanın ekonomisinin çökmesinin, savaşa devam edemeyecekleri anlamına geldiğinin de altını çizerek Kongrenin yardım için teklif edilen ek bütçeyi onaylamasını talep etti.

Biden yönetimi ekimde, Kongreden çoğunluğu Ukrayna ve İsraile desteğin yanı sıra ABD-Meksika sınırındaki güvenlik önlemlerini artırmak için 105 milyar dolarlık ek fon istemişti.
RUSYA: ABNİN UKRAYNAYA MADDİ DESTEK SAĞLAMASI ZORLAŞIYORKremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da başkent Moskovada güncel konulara dair gazetecilere açıklamalarda bulundu. Financial Times gazetesinin, Avrupa Birliğinde (AB) Ukraynaya maddi destek sağlanması konusunda anlaşmazlıklar bulunduğu yönündeki haberini değerlendiren Peskov, ABnin Ukraynaya maddi destek sağlamasının zorlaştığını belirtti.
Peskov, Ukraynaya boşa para vermeleri zorlaşıyor. Bize gelince, özel askeri operasyon devam edecek. Bizim ekonomi, özel askeri operasyonun koşullarına uyum sağladı dedi.
Çinin ABDye ait savaş gemisinin Güney Çin Denizinde kara sularını ihlal ettiği yönündeki açıklamasını değerlendiren Peskov, Hiçbir kışkırtıcı eylemi olumlu karşılamıyoruz. Karşılıklı saygı ve istikrarın artmasını sağlayan her türlü adımı memnuniyetle karşılıyoruz ifadesini kullandı. 

Son güncelleme: 18:05 04.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı