• Turkhane Logo

Beşar Eset'den Erdoğan'a görüşme mesajı:Onun şartları altında görüşmeyeceğim

Suriye Devlet Başkanı Beşar Eset , Erdoğan ile olası görüşmesi ile ilgili Erdoğan'a mesaj gönderdi

14:30 09 Ağustos 2023 Çarşamba
Beşar Eset'den Erdoğan'a görüşme mesajı:Onun şartları altında görüşmeyeceğim
Suriye Devlet Başkanı Beşar Eset , Erdoğan ile olası görüşmesi ile ilgili Erdoğan'a mesaj gönderdi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Eset, Recep Tayyip Erdoğan ile bir süredir gündemde olan yüz yüze görüşme olasılığı hakkında yeni bir açıklama yaptı. 
Sky News Arabianın haberine göre Eset kanala verdiği röportajda Erdoğan ile onun istediği şartlar altında görüşmeyeceğini ifade ederek Görüşme Erdoğanın sunduğu koşullar altında gerçekleşemez dedi. Röportajın tamamının bugün daha sonra yayınlanacağı da duyuruldu.
ERDOĞAN, TÜRKİYE, KUZEY SURİYEDEN ÇIKMAZ DEMİŞTİ
Eset  Erdoğanla görüşmek için Türkiyenin Suriyenin kuzeyine yaptığı operasyonları sona erdirmesi gerektiğini söylemişti. Suriye Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, Esadın, Şamın beklediği somut sonuçlar arasında Suriye topraklarındaki işgalin sona ermesi ve teröre desteğin kesilmesinin olduğunu söylediği aktarılmıştı.
Erdoğan ise Temmuz ayında Körfez ülkelerine yapacağı ziyaret öncesinde yaptığı açıklamada Biliyorsunuz bizim Suriye ile kapıyı kapama gibi bir durumumuz söz konusu değil, kapı açık. Bu, dörtlü zirvelerle ilgili de biz yine hem bu dörtlü zirveler yapılsın ama biz Beşar Esadla da görüşme noktasında kapalı değiliz. Görüşürüz. Bütün mesele onların bize yaklaşım tarzı.Şu anda Suriyede Esed, maalesef Türkiyenin Kuzey Suriyeden çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz. Çünkü biz orada terörle mücadele ediyoruz. Yani, sınırlarımızda bu teröristler varken biz nasıl çıkarız? Aynı ifadeyi farklı ülkelere kullanabiliyor mu? O yüzden de adil yaklaşım arıyoruz. Adil yaklaşım olduğu sürece tüm meseleleri aşarız demişti.

UYUŞTURUCU TİCARETİNDEN SURİYEDE KAOS ÇIKARAN ÜLKELER SORUMLU
Habere göre Esad, başkent Şamda yapılan röportajda Türkiye ve Hamas ile ilişkiler, ABDye karşı tutum ve Suriyede uyuşturucu madde Captagonun yaygınlaşması gibi birçok konuya değindi.
Röportajda (Eski Libya lideri Muammer) Kaddafi ve ( eski Irak lideri) Saddam Hüseyinde olduğu gibi Suriyede terör devleti yaratma senaryoları var diyen Esad Uyuşturucu ticaretinden Suriyede kaos çıkaran ülkeler sorumludur ifadesini kullandı.
Röportajda Oğlum Hafız ile benim aramdaki ilişki bir aile ilişkisidir, onunla yönetim konularını tartışmıyorum diyen Suriye lideri ayrıca röportajda İktidardan istifa etmek hiçbir zaman söz konusu değildi, çünkü bu savaştan kaçış olurd ifadelerine de yer verdi.

Son güncelleme: 14:30 09.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı