• Turkhane Logo

Barış isteyenlere ceza: Barış imzacısı akademisyene üç yıl hapis

Barış Akademisyenlerine yönelik yargı cezalandırmaları devam ediyor.

19:53 25 Ocak 2019 Cuma
Barış isteyenlere ceza: Barış imzacısı akademisyene üç yıl hapis
Barış Akademisyenlerine yönelik yargı cezalandırmaları devam ediyor.



“Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza attığı için “örgüt propagandası yapmak”la suçlanan akademisyen Dr. Yonca Demir’in yargılandığı dava da sonuçlandı. Duruşma İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Kararını açıklayan mahkeme, Demir’e 3 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme verdiği hapis cezasında ertelemeye de gitmedi. Haberde Demirin istinaf mahkemesine itirazda bulunacağı belirtildi.


10 Mart 2016’da 1100’ün üzerinde akademisyen Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini kamuoyu ile paylaştı. Daha sonra imza sayısı 2212yi buldu. Bildirinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, akademisyenleri hedef almış “ Aydın falan değilsiniz, karanlık ve cahilsiniz” açıklamasında bulunmuştu.

Bunun üzerine imzacı akademisyenler hakkında tutuklamalar ve yargılama süreci başlamıştı. Akademisyenler hakkında Savcı İsmet Bozkurt’un hazırladığı iddianame ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) “örgüt propogandası” fiilini düzenleyen 7/2 maddesinden dava açıldı.

23 Ocak itibarıyla 5 Aralık 2017’den bu yana mahkemeye çıkan akademisyen sayısı 450 oldu. 83 akademisyen 1’er yıl 3’er ay, üç akademisyen 1’er yıl 6’şar ay; bir akademisyen ise 2 yıl 3 ay; bir akademisyen 2 yıl 6 ay; bir akademisyen 2 yıl 1 ay; bir akademisyen 3 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

Prof. Dr. Büşra Ersanlı, Zübeyde Füsun Üstel,  Ayşe Erzan, Nesrin Sungur Çakmak, Özdemir Aktan, Şebnem Korur Fincancı, Lütfiye Bozdağ  ve Yonca Demir’in cezaları ertelenmedi.

 

Son güncelleme: 19:53 25.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı