• Turkhane Logo

Bakan yardımcısının çift maaş haberine erişim engeli

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yardımcısı Şuayip Birinci’nin kamudan çift maaş aldığına yönelik haberlere ‘itibarı zedelendiği’ gerekçesiyle erişim engeli getirildi.

12:45 23 Şubat 2022 Çarşamba
Bakan yardımcısının çift maaş haberine erişim engeli
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yardımcısı Şuayip Birinci’nin kamudan çift maaş aldığına yönelik haberlere ‘itibarı zedelendiği’ gerekçesiyle erişim engeli getirildi.



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yardımcısı Şuayip Birinci’nin çift maaşlı bürokratlar arasında yer aldığına dair haberlere erişim engeli getirildi. Mehkemi bu karara gerekçe olarak itibar ve saygınlık zedelenmesini gösterdi.

GEÇEN YIL TOPLAM MAAŞI 45 BİN LİRA


Çift maaşlı bürokratları ortaya çıkaran CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Şuayip Birinci’nin de çift maaş alan isimler arasında yer aldığını açıklamıştı. Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin Bakan Yardımcılığının yanı sıra TÜRKSAT Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yaptığı öğrenilmişti. CHP’li Yavuzyılmaz’ın aktarımına göre Ağustos 2021’de Bakan Yardımcısı olarak 30 bin 275 TL maaş alan Birinci, TÜRKSAT Yönetim Kurulu Üyesi olarak da 14 bin 500 TL daha maaş alıyordu.

ENGEL KARARINI SULH CEZA HAKİMLİĞİ VERDİ

Birinci’nin başvurusu üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, söz konusu haberler hakkında erişim engeli kararı verdi. Karar metninde gerekçeye dair ayrıntılı bir anlatım yer almazken, ‘içeriklerde talep edenin itibarı ve saygınlığının zedelenmesine neden olacak paylaşımların olduğu anlaşıldığının’ belirtilmesi ile yetinildi. Kararda, Birinci’nin adının yer aldığı diğer bazı haberlere de erişim engeli getirildi.

2014 YILINDAN BERİ BAKANLIKTA

1998 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Birinci, Rize’de meslek hayatına başladı. 2005 ve 2009 yılları arasında Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı, 2009 ve 2012 yılları arasında İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Kasım 2012 tarihinde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Genel Sekreteri olarak göreve başladı. Mayıs 2014 tarihinden beri Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Dr. Birinci, Ağustos 2018 itibariyle Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atandı. Dr. Birinci aynı zamanda TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütüyor.

Son güncelleme: 12:45 23.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı