• Turkhane Logo

Babacan'dan 'aday' açıklaması: Seçimlere yakın zamanda açıklanacak

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan,

18:56 09 Haziran 2022 Perşembe
Babacan'dan 'aday' açıklaması: Seçimlere yakın zamanda açıklanacak
DEVA Genel Başkanı Ali Babacan,

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Manisada, Manisa Küçük Sanayi Sitesi ve semt pazarını ziyaret edip, esnafın sorunlarını dinledi. Babacan, ardından partisinin Manisa İl Başkanlığına geçerek burada basın açıklaması yaptı.

ADAY SEÇİMLERE YAKIN AÇIKLANACAK
Cumhuriyetin haberine göre ortak adayın seçimlere biraz daha yakın zamanda açıklanmasına yönelik karar aldıklarını dile getiren Babacan, Masada 6 siyasi parti var ve 6 lider var. 6lı masanın hedefi şu an için ortak bir cumhurbaşkanı adayı belirlemek. Bu aşamada ortak bir karar ortaya koymuş durumdayız. Bir başka kararımızın bu ortak adayın seçimlere biraz daha yaklaşınca karar verilmesi ve açıklanmasıdır. Şu an da yoğun bir şekilde ne yapılması gerektiğine ilişkin çalışıyoruz. Önce yapabilecek işleri tanımlamamız gerekiyor. Ondan sonra o işleri yapabilecek, cumhurbaşkanlığı pozisyonunda bu ülkeyi parlamenter sisteminde ruhuna uygun bir şekilde kim yönetebilir diye onu konuşmaya başlayacağız. Önce bir işi tanımlamamız gerekiyor diye konuştu.
CUMHURBAŞKANI DEĞERLENDİRMESİNDE BULUNMADIKCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun isminin cumhurbaşkanlığı adaylığı için ön plana çıktığına yönelik soru üzerine Babacan, Bugüne kadar 6 genel başkanın oturduğu hiçbir toplantıda herhangi bir isimle ilgili Bu cumhurbaşkanı adayı olabilir ya da bu cumhurbaşkanı olamaz diye bir değerlendirmede bulunmadık. Gündemimizde bugüne kadar hiç olmadı, öncelikle biz yapılacak işi çalışıyoruz. Hem parlamenter sistemi kabul edecek hem de geçiş sürecinin yol haritasını kabul edebilecek, ondan sonra yolumuza devam edeceğiz. 6 genel başkandan biri olabilir, dışarıdan da olabilir ama 6lı ortamda bugüne kadar bunların hiçbirini konuşmuş değiliz ifadelerini kullandı. 

Son güncelleme: 18:56 09.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı