• Turkhane Logo

Ayşe Ateş Erdoğan’a seslendi: Adalet yerini bulmazsa failler daha da azgınlaşır

Suikasta uğrayan Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi ve adaletin artık yerini bulmasını istedi.

11:00 30 Aralık 2023 Cumartesi
Ayşe Ateş Erdoğan’a seslendi: Adalet yerini bulmazsa failler daha da azgınlaşır
Suikasta uğrayan Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi ve adaletin artık yerini bulmasını istedi.





Öldürülen ülkücü Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, suikastın birinci yılında basına açıklama yaparak AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi.



Cinayetin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen soruşturmanın neden hala tamamlanmadığını soran Ateş adaletin yerini bulmasını istediğini söyledi.



Ankara’da 30 Aralık 2022’de silahlı saldırı ile hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürüldüğü noktada konuşmasını yapan Ayşe Ateş, faillerinin dışarda elini kolunu sallayarak gezdiğini hatırlattı ve şunları söyledi: 



“İki tane küçük evladımın yetim kaldığını kimse unutmasın. Başka yavruların yetim kalmasına izin vermeyin. Herkes güven içinde yaşasın. İnanıyoruz ki adalet, devletin temelidir. İdarecilerin görevi ise en başta adaleti tesis etmektir. Unutmayın ki eksik ve geç gelen adalet, adalet değildir.” 



“İnsanların inandığı değerler yerle yeksan edildi”



Cinayetin Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçeceğini belirten Ateş, “İyilikte yarışan bir insanı hayattan koparanlar insanların inandığı değerleri de yerle yeksan ettiler” dedi ve şöyle devam etti:



“Biz ömrümüzü verdiğimizi davamıza, canımızı da verdik. Buna rağmen, bazı çevrelerin tavırları ve iftira dolu söylemleri bize aşağılık cinayet kadar ağır geldi. Babasız kalan iki evladımın hayat boyu yaşayacağı travmayı düşünemeyecek kadar gözlerini nefret bürüyenler, şehidimizin arkasından sergiledikleri çirkin tavırla, ölen ile uğraşmayı bırakan şeytanın bile nefretini kazandılar.



Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yaptığımız her açıklamada önce Allah’a, sonra devletimize olan güvenimizi dile getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. ‘Dış güçlerin oyunu’ diyenler oldu, ‘seçim öncesi Türkiye karıştırılmak isteniyor’ diyenler oldu. Biz bunun böyle olmadığını bilmemize rağmen, çirkin tezgahların bir malzemesi olmamak adına acımızı sinemize çekerek sakin kalan, sakinleştiren taraf olmayı tercih ettik.”



“Adalet yerini bulmazsa failler daha da azgınlaşır”



Ateş konuşmasında Erdoğan’ın cümlelerine atıf yaparak şu sözlerle devam etti:



“Biz istiyoruz ki devletimiz, bir yıldır taşıdığımız bu ağır yükü omuzlarımızdan alsın. Biz yalnızca bir yıldır yaşayamadığımız acımızı yaşamak istiyoruz. En başından beri adalet yerini bulsun isterse kıyamet kopsun diyoruz. Adalet yerini bulmayınca ne mi olur? Bu sorunun cevabını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan en güzel şekilde veriyor: Unutulmamalıdır ki cezasız kalan her suç failini daha da azgınlaştırır. Hesap sorulmayan her cürüm, yeni zulümlere davetiye çıkarır.”



Ateş: Neden hala işlem yapılmıyor?




Kamuoyuna yansıdığı üzere bu alçak cinayetin failleri, adli işlem gören kişilerle sınırlı değildir. Peki, tespit edilen diğer faillerle ilgili olarak bugüne kadar neden hiçbir işlem yapılmamıştır? Olayın üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen soruşturma tamamlanıp neden dava açılmamıştır?

Son güncelleme: 11:00 30.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı