• Turkhane Logo

AYM’den HDP kararı: ‘Hazine yardımına bloke konulması’ talebi reddedildi

20:25 19 Haziran 2023 Pazartesi
AYM’den HDP kararı: ‘Hazine yardımına bloke konulması’ talebi reddedildi





Anayasa Mahkemesi (AYM), seçim yılı olması nedeniyle HDP’ye fazladan ödenen hazine yardımına bloke konulmasına ilişkin talebi kabul etmedi.



AYM, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine katılmayan HDP’ye Hazine ve Maliye Bakanlığınca Siyasi Partiler Kanunu’nun ek 1. maddesinin altıncı fıkrası uyarınca ödenen 400 milyon 228 bin 667 lira tutarındaki yardıma tedbiren bloke konulması ile devlet yardımından harcanan kısmın partiden, harcamayı yapan ilgililerden tahsil edilerek Hazineye gelir kaydedilmesi talebini görüştü.



AYM, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının 14 Mayıs’taki seçimlere katılmaması nedeniyle Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) ödenen Hazine yardımına tedbiren bloke konulması talebine ilişkin karar verilmesine yer olmadığına oy birliğiyle hükmetti.



AKP SÖZCÜSÜ TEPKİ GÖSTERDİ



AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. AYM’nin Yargıtay’ın HDP’nin Hazine yardımının bloke edilmesi talebine ilişkin kararını eleştirdi. Çelik, “AYM bu kararı ile teröre karşı alınacak tedbirler açısından zaaf oluşturacak karar almıştır.” ifadelerini kullandı. Ömer Çelik bir soru üzerine de “Şimdiye kadar böyle bir konu (genel af) hiç gündeme gelmedi.” dedi.

Son güncelleme: 20:25 19.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı