• Turkhane Logo

Aydınlık, Saray’ın sözcüsünü hedef aldı: ‘Amerika’nın Kalın sesi’

Aydınlık gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın “Erdoğan’la görüşmeye hazırız” mesajını manşetine taşırken Saray’daki “Amerikancı” ve “Avrasyacı” kadro arasındaki çatlağı yazdı.

10:28 13 Mayıs 2019 Pazartesi
Aydınlık, Saray’ın sözcüsünü hedef aldı: ‘Amerika’nın Kalın sesi’
Aydınlık gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın “Erdoğan’la görüşmeye hazırız” mesajını manşetine taşırken Saray’daki “Amerikancı” ve “Avrasyacı” kadro arasındaki çatlağı yazdı.



“Amerika’nın Kalın sesi” başlıklı manşetiyle Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ı hedef alan Aydınlık, “ABD Türkiye’yi Doğu Akdeniz, Fırat’ın doğusu, Kıbrıs ve Ege’den tehdit ederken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın uzattığı eli sıkmak yerine ABD’nin yalanlarına sarıldı” diye yazdı.

Kalın’ın, New York Times’ın haberini paylaşarak Esad’ı ‘katil ve işkenceci’ diye nitelemesine tepki gösteren gazete, haberin Amerikan propagandası olduğunu ileri sürdü.


  In addition to killing hundreds of thousands of people, displacing millions and destroying a beautiful country, the Syrian murderer has also tortured tens of thousands of people.

Inside Syria’s Secret Torture Prisons: How Bashar al-Assad Crushed Dissent https://t.co/1Qbqd0Qhyc — Ibrahim Kalin (@ikalin1) 12 Mayıs 2019

“Esad yaşanan onca olaya rağmen Türkiye ile işbirliğine açık olduklarını belirtirken, haberin yayınlandığı gün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ABD’nin kara propagandasına sarıldı” denen haberde, “eski dışişleri bakanlarından, Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Şükrü Sina Gürel’in görüşlerine yer veriliyor:

“Doğu Akdeniz’de ABD, İsrail, AB, Rumlar işbirliği içinde. Türkiye’yi etkisizleştirmeye çalışıyorlar. Fırat’ın doğusunda da aynı durum yaşanıyor. Suriye toprakları içinde Suriye toprak bütünlüğü bozularak ayrı bir devletçik kurulmaya çalışılıyor. Bunların hepsi Türkiye’nin çıkarlarına ve güvenliğine tehdittir. Bu koşullarda Türkiye’nin Suriye ile işbirliği önem kazanıyor. Suriye ile işbirliği Suriye’nin meşru yönetimi ile olacaktır. Bunu sabote etmek sadece ABD ve İsrail’e yarar.”

Eski Harp Akademileri ve Asayiş Komutanı, emekli Orgeneral Necati Özgen de Esad’ın Türkiye ile söylediklerinin olumlu bir gelişme olduğu görüşünü dile getirirken, “Esad’ın sözleri bizim uzun süredir söylediklerimizle aynı. Bu nedenle birbirimizin elinden tutmamız gerekiyor. Esad elini uzatıyor, sen reddediyorsun. Kabul etmek mümkün değil. Esad’ın uzattığı el tutulmalı” çağrısını yapıyor.

Son güncelleme: 10:28 13.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı