• Turkhane Logo

Avukat Çalıkuşu: 15 Temmuz yargısı öyle pis işler yaptı ki, artık taşıyamaz hale geldi

19:50 23 Ekim 2023 Pazartesi
Avukat Çalıkuşu: 15 Temmuz yargısı öyle pis işler yaptı ki, artık taşıyamaz hale geldi





İnsan hakları savunucusu ve avukat Figen Çalıkuşu, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın yargıdaki çürümeyi ifşaa ettiği mektubuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Özellikle 15 Temmuz sonrası yargının tamamen siyasetin egemenliği altına girdiğini, bağımsızlığını kaybettiğini anlatan Çalıkuşu, gelinen noktayı şöyle anlattı: “15 Temmuz Yargısı öyle pis işler gördü ki artık taşınamaz hale geldi… Şimdi tasfiye zamanı. Şimdi işin içinden çıkamadıkları için kamuoyunu haberdar ederek ‘Biz temizleyen taraftayız. Sen bizim yanımızda ol’ deniyor.” ifadelerini kullandı.



İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, HSK’ya gönderdiği ‘ihbar mektubunda’ yargıdaki çürümeyi somut örnekleriyle anlatıyordu. Uçar, söz konusu yazısında isim isim kimlerin ne karşılığında hangi kararları aldığını deşifre etmişti.



Avukat Figen Çalıkuşu konuyla ilgili, Lale Özan Arslan’ın YouTube kanalında değerlendirmelerde bulundu. 15 Temmuz’dan sonra iktidar eliyle oluşturulan yargının çürüdüğünü anlatan Çalıkuşu, İsmail Uçar’ın ‘ihbar mektubunun’ sızdırılmasının önemli olduğunu anlattı.  Şunları söyledi:




İsmail Uçar, İstanbul Anadolu Adliyesi’nin Başsavcısı. 4 sayfalık resmi yazısında diyor ki; “15 Temmuz’dan sonra hakim ve savcılar F.TÖ üyesi oldukları için ihraç edildi. Onların yerine gelenlerde çok fazla nitelik kaybı yaşadık.”



Neden bunu söylüyor? Alınan yeni hakim ve savcıların partili kadrolardan getirilmesi üzerine düzenlemeler yaptılar. Tecrübesizdiler. Kim getirdi bu insanları?



İnsanları bir gecede açığa alıp yerine yarattığınız yargıdan nitelik bekliyor muydunuz? Siz gerçekten 15 Temmuz’dan sonra nitelikli bir yargı istediniz mi? Bu da ciddi bir soru işareti.
‘Bu aldıklarımız, f.töcülere rahmet okutur şekilde kirli işlere karıştılar’ diyor. Biz bunu biliyorduk zaten. Şimdi başsavcının imzasıyla ifşasını görüyoruz bunun.



Başsavcı, ‘Çok derin bir ameliyat yapmamız lazım’ diyor. ‘Kanserli hücreyi söküp atmamız lazım’ diyor. Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar’ın HSK’ya cevabi yazısı, aslında yargının ölümünü anlatıyor… Yargı ölmüş.



Böyle bir yazı sızıyor. Bu yazı nasıl sızar. Bir Başsavcı böyle bir yazıyı yazdığı zaman bunu kimsenin duyması, bilmesi mümkün değil. Bu yazı neden sızdı. Sızmasını kim istedi. Sızması bir depremdir.



Böyle bir yazı sızıyor ve herkes hiç birşey olmamış gibi koltuğunda oturuyor. İsmail Uçar koltuğunda oturuyor. Yazıda adı geçenler (İstanbul Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun) yerinde duruyor. Tahliyeleri yaptığı söylenen Anadolu 4. Sulh Ceza Hâkimi Sidar Demiroğlu da yerinde oturuyor.



Belli ki yargıda kemikleri kıracak, damarları patlatacak bir çarpışma dönemi başladı. Anlaşılan 15 Temmuz’da kurdukları bu yargı sistemini tasfiye etmek istiyorlar. Bu yargıya da bulaşmış kanserli hücrenin temizlenmesi için yine kamuoyunda tartışılarak yapılsın isteniyor.



Şimdi işin içinden çıkamadıkları için kamuoyunu haberdar ederek ‘Biz temizleyen taraftayız. Sen bizim yanımızda ol deniyor’ dedi.





İsmail Uçar, İstanbul Anadolu Adliyesinin Başsavcısı. 4 sayfalık resmi yazısında diyor ki; 15 Temmuzdan sonra hakim ve savcılar FETÖ üyesi oldukları için ihraç edildi. Onların yerine gelenlerde çok fazla nitelik kaybı yaşadık.

Neden bunu söylüyor? Alınan yeni hakim ve… pic.twitter.com/i2ZrANCj7w— Figen AlbugaÇALIKUŞU / Adalet yoksa zulüm vardır. (@FigenCalikusu) October 23, 2023








Son güncelleme: 19:50 23.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı