• Turkhane Logo

“Altı aydır kızımı göremiyorum, ikimizin de sabrı kalmadı”

​Özgür Gelecek gazetesi için çalışırken gazeteci kimliğiyle katıldığı eylemler nedeniyle 10 yıl 10 ay hapis cezasın çarptırılan Gazel Bulut, 4 yaşındaki kızı Çiğdem Arjin’den 6 aydır ayrı.

12:06 31 Ağustos 2020 Pazartesi
“Altı aydır kızımı göremiyorum, ikimizin de sabrı kalmadı”
​Özgür Gelecek gazetesi için çalışırken gazeteci kimliğiyle katıldığı eylemler nedeniyle 10 yıl 10 ay hapis cezasın çarptırılan Gazel Bulut, 4 yaşındaki kızı Çiğdem Arjin’den 6 aydır ayrı.



HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’na mektup yazarak içinde bulundukları tecridi anlatan Bulut, “Şüphesiz hasta tutsaklar ve tutsak anneler biz bu sürecin ağırlığını iki kat ağır hissediyoruz. Ben 6 aydır kızımı göremiyorum. Açıkçası ne benim ne de kızımın daha fazla sabrımızın kaldığını söyleyebilirim. Bu süreç böyle daha ne kadar devam edecek / ettirilecek bilemiyoruz ama bizlere çocuklarımızı görebilmenin koşullarının oluşturulması gerekiyor.” dedi.

“SEN CAMIN ARKASINDAYKEN BEN ÇOK KORKTUM ANNE”


Türkiye’de Mart 2020’de başlayan korona salgını nedeniyle uzun süre aileleriyle görüşemeyen tutuklular için haziran ayından itibaren kapalı görüşler başlamıştı. Ancak bir kişinin kabul edildiği bu görüşler bebeği olan anneler için yeterli olmuyor. Ayrıca çocuklar kapalı görüş kabininden korkuyor, psikolojileri bundan olumsuz etkileniyor.

Yaklaşık 3 yıldır Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevinde bulunan ve hapisteyken “Damlayan Masallar” adlı bir çocuk kitabı yazan Gazel Bulut, mektubunda bu konuya değiniyor: “Daha koronavirüs gündemde yokken kızımı yanıma alacağım için kapalı görüşe getirmiştim ve çok korkmuştu. ‘Sen camın arkasındayken ben çok korktum diye’ hislerini dillendirmişti. Bu kaygıları taşıdığım için kapalı görüşe getirmiyorum. Ama artık kızımı görmek onu yanıma almak istiyorum.”

TALEPLERİNİ BAKANLIĞI DA YAZDILAR

Adalet Bakanlığı’na dilekçe yazdıklarını ama bir aydan fazladır cevap gelmediğini belirten Bulut 6 maddelik taleplerini ise şöyle sıralıyor:

“1- Öncelikle 0-6 ay arası çocukların içeri gelip-gitmesinin önündeki engellerin kaldırılması. Yanımıza gelecek olan çocuklarımıza içeri alınmadan infaz koruma memurlarına yapılan hızlı testlerden yapılıp çıkan sonuca göre ayrıca 14 günlük karantinanın 0-6 yaş arasındaki bir çocuğu psikolojik olarak olumsuz etkileyeceği göz önünde bulundurulmalıdır.

2- Açık görüşlerimizin daha fazla ertelenmeden başlatılmasını istiyorum. Anne ve çocuğun kapalı görüşler dışında birbirlerini görebilmesini koşulunun oluşturulmasını istiyoruz.

3- İnfaz kanununda hak olarak tanınan görüntülü telefon görüşmesi için Bakanlığın ilgili kurulumu sağlayarak hakkın tanımı önündeki engelin kaldırılmasını istiyoruz.

4- Kaldırılan spor-sohbet etkinliklerimizin başlatılması;

5- Hastane gidiş-gelişteki engelin kaldırılması;

6- Avukat görüşlerimizin avukat-müvekkil gizliliği esasına dayanılarak tekrardan açık görüş şeklinde yapılmasını istiyoruz.”

GAZEL BULUT’UN GERGERLİOĞLU’NA YAZDIĞI MEKTUBUN ORİJİNALİ

/

/


Gazel Bulut hapse girdiğinde kızı 1,5 yaşındaydı.
 

Son güncelleme: 12:06 31.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı