• Turkhane Logo

Altaylı, SBK'dan 10 milyon euro rüşvet istemekle suçlanan Veyis Ateş'ten neden özür diledi?

Gazeteci Fatih Altaylı, Sezgin Baran Korkmaz'dan rüşvet aldığı ileri sürülen gazetecilerden biri olan Veyis Ateş'le ilgili olarak

16:19 17 Temmuz 2023 Pazartesi
Altaylı, SBK'dan 10 milyon euro rüşvet istemekle suçlanan Veyis Ateş'ten neden özür diledi?
Gazeteci Fatih Altaylı, Sezgin Baran Korkmaz'dan rüşvet aldığı ileri sürülen gazetecilerden biri olan Veyis Ateş'le ilgili olarak

Gazeteci Fatih Altaylı, yaklaşık iki yıl öncesine kadar Habertürk TVde birlikte çalıştığı, hakkında kara para aklama suçlaması bulunan Sezgin Baran Korkmazdan 10 milyon euro istediği iddiası üzerine ise o dönem büyük tepki gösterdiği Veyis Ateşten özür diledi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Pekerin ifşalarında Karanlık ilişkiler içinde dediği Ateşin Korkmazdan İçişleri Bakanı Süleyman Soyluyla arasını bulma karşılığında 10 milyon euro istediği öne sürülmüştü. İlk etapta sessiz kalan Ateş, Altaylının Haziran 2021 tarihli şu yazısı sonrası kanaldan istifa etmişti:
(...) Sezgin Baran Korkmazın Veyis Ateşle ilgili iddialarını Habertürk yönetimi ile de paylaştım. Kendisinden son bir kez bu iddialara yanıt vermesini isteyeceklerdir muhtemelen. Veyis Ateşin de bu iddialara verecek bir yanıtı var mı bilemem! Keşke ilk gün çıkıp, Bunlar külliyen yalandır diyebilseydi. (...)

Ardından Halk TVde çıktığı yayında sosyal medyada paylaşılan ve Korkmaz ile kendisi arasında geçtiği ileri sürülen telefon görüşmesinin montaj olduğunu savunan Ateş, aklanmak için yargıya başvuracağını söylemişti. Ancak bugüne dek kamuoyunda duyulan herhangi bir gelişme yaşanmadı.  
Korkmaz ise şimdilerde ABDde tutuklu yargılanıyor.
SBKDEN AVANTA ALAN GAZETECİLERİ ÖĞRENEMEYECEK MİYİZ?Fatih Altaylı, bugün kendi adını taşıyan internet sitesinde yayımladığı yazıyla Ateşten manidar bir şekilde özür diledi. 
Sözlerine İki yıl önce bugünlerde Sezgin Baran Korkmaz diye birini konuşuyorduk. Aniden büyük paralarla ortaya çıkmış, Türk sanayinin, ticaretinin eski ve köklü isimleri ile ortaklıklar kurmuş, koca koca firmaları satın almış, hayır işleri her gün haber yapılan, medyanın bir bölümü ile de arası fazlaca iyi olan bir iş insanı idi diye başlayan Altaylı, şöyle devam etti:
Sonra, önce ABDde hakkında açılan davalarla ve ABD hükümetini dolandıran kişilerle adı anılmaya başlandı. Sonra Türkiyede de dişlileri teklemeye başladı.

Türkiyede başını belaya sokan ise İnan Kıraça verdiği 50 milyon TLlik borç ve Kıraçın bu borcu geri ödememek için iktidardan yardım istemesi oldu.
Sezgin Baran Korkmaz hakkında davalar açıldı, Bakanlardan azar ve tehdit işitti.
Sonunda da İnan Kıraçın eski ortakları Nahum kardeşlerin uyarısı ile son anda yurt dışına, Avusturyaya kaçtı.
Orada Türkiyedeki bir büyük rezaleti ifşa etti. Kendisini kurtarmak için, birileri adına kendisinden toplamda yaklaşık 20 milyon dolara yakın para isteyen bir gazeteciyi, Veyis Ateşi ifşa etti.
Sonrasında pislikler ortaya döküldü.
Korkmazın lüks otellerini ev gibi kullanan, burayı babasının mekanına çeviren gazetecilerden söz edilmeye, bunların fotoğrafları elden ele dolaşmaya başlandı. Hatta iddia edilen, parasal ilişkilerin otelde kalmakla sınırlı olmadığı idi.
Bu arada Avusturya, hem Türkiye hem de ABDnin iadesini istediği S. Baran Korkmazı ABDye iade etti ve Korkmaz orada yargılanmaya başladı.
Burada namuslu gazeteciler, Korkmazın Türkiyedeki rüşvet ağını ve bu ağın içindeki rezil gazetecileri de açıklamasını, yargıda bunların ortaya çıkmasını bekliyordu.
Ancak 1 yıldır bir gelişme yok.
Herkesin keyfi geri geldi.
Herkes rahatladı.
Bu işten tek kaybeden Veyis Ateş oldu.
Bu yüzden bu işi ortaya çıkaran kişi olarak Veyis Ateşten özür diliyorum.
Onca pisliğin faturasını tek başına üstlendi.
Yazık!

Son güncelleme: 16:19 17.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı