• Turkhane Logo

Almanya’dan yeni göç paketi: Sınır dışı etme hızlandırılacak, kabul alan 6 ay sonra çalışabilecek

17:25 12 Ekim 2023 Perşembe
Almanya’dan yeni göç paketi: Sınır dışı etme hızlandırılacak, kabul alan 6 ay sonra çalışabilecek









Alman hükümeti, düzensiz göçle mücadele için yeni bir göç paketi hazırladı. Yeni düzenleme, göçmenlerin sınır dışı edilmesinin yanı sıra iş gücü piyasasına katılımını da kolaylaştırmayı hedefliyor. İçişleri Bakanı Faeser’in hazırladığı yasa taslağına göre, iltica başvurusu yapıp sığınmacı ilk kabul yurduna alınan kişilerin 9 yerine 6 ay sonra çalışabilmesinin önü açılacak.



DW Türkçe’nin haberine göre Almanya’ya düzensiz göçle mücadelede hükümet üzerindeki baskı artarken, Sosyal Demokrat Parti (SDP), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti’den (FDP) oluşan koalisyon hükümeti ay sonuna kadar kabineden geçmesi amaçlanan yeni bir tedbir paketi hazırladı. Paket, suç işleyen ve iltica başvurusu kabul edilmeyenlerin ülkeden hızla sınır dışı edilmesi ve ülkede kalma şansı yüksek olanların çalışma hayatına katılmasının kolaylaştırması gibi düzenlemeleri içeriyor.



EKİM SONUNDA KABİNEDEN GEÇMESİ BEKLENİYOR



İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in “göç paketi” diye nitelenen yasal düzenlemeye ilişkin hazırladığı taslağı dün hükümet üyesi partilere sunduğu bildirildi. Ay sonuna kadar üzerinde istişare edilecek paketin Ekim sonunda kabineden geçmesinin hedeflendiği belirtiliyor.



6 AY SONRA ÇALIŞABİLECEK



İçişleri Bakanı Faeser’in hazırladığı yasa taslağına göre, iltica başvurusu yapıp sığınmacı ilk kabul yurduna alınan kişilerin 9 yerine 6 ay sonra çalışabilmesinin önü açılacak. Bu konuda koalisyon ortakları SPD, Yeşiller ve FPD’nin uzlaşı sağladığı açıklandı. Başbakan Yardımcısı ve İklim Koruma ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck, “Uzun süredir Almanya’da olan ilticacıların çalışması oldukça mantıklı olacaktır” diye konuştu.

Son güncelleme: 17:25 12.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı