• Turkhane Logo

Ali Yerlikaya, öğretmen, esnaf, öğrenci ve hamile kadınlara yönelik sözde ‘terör operasyonları’ ile övünd

15:25 21 Şubat 2024 Çarşamba
Ali Yerlikaya, öğretmen, esnaf, öğrenci ve hamile kadınlara yönelik sözde ‘terör operasyonları’ ile övünd





Türkiye genelinde 14 ilde düzenlenen eş zamanlı ev baskınlarında cemaatle irtibatlı ve iltisaklı oldukları iddiasıyla 67 kişi gözaltına alındı. Ali Yerlikaya ev hanımı, esnaf, öğrenci, öğretmen ve hamile kadınların da aralarında bulunduğu silahsız insanlara yönelik sözde terör operasyonu ile övündü. AKP’li Cumhurbaşkanı tarafından İçişleri Bakanı olarak atandığı Haziran 2023’ten günümüze kadar 4 bin 22 hukuksuz cemaat operasyonları düzenlediklerini toplam 6 bin 45 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X hesabından yaptığı paylaşımda 14 ilde düzenlenen eş zamanlı gerçekleştirilen ‘Kıskaç-7’ operasyonunda 67 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Hukuksuz cemaat operasyonlarını savunan Yerlikaya, operasyona katılan polisleri tebrik ederken çok sayıda dijital materyal ile paraya el konulduğunu söyledi.



Yerlikaya, 1 Haziran 2023’ten günümüze kadar cemaat soruşturmaları kapsamında toplam 4 bin 22 operasyon düzenlendiğini, operasyonlarda 6 bin 45 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

Son güncelleme: 15:25 21.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı