• Turkhane Logo

Akşener: Yüzünüzde milletine yalan söylemiş iktidarın kapkara lekesi var

Gecikmiş koronavirüs önlemlerine ve artan vaka sayılarının gizlenmesine tepki gösteren Akşener, "Artık yüzlerinizde, milletine yalan söylemiş bir iktidarın, kapkara lekesi var" dedi.

11:40 01 Aralık 2020 Salı
Akşener: Yüzünüzde milletine yalan söylemiş iktidarın kapkara lekesi var
Gecikmiş koronavirüs önlemlerine ve artan vaka sayılarının gizlenmesine tepki gösteren Akşener, "Artık yüzlerinizde, milletine yalan söylemiş bir iktidarın, kapkara lekesi var" dedi.



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis’teki grup toplantısında koronavirüse karşı geç alınan tedbirlere ve artan vaka sayılarının gizlenmesine tepki gösterdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 Kasımda 31 bin 219 kişiye vaka tespit edildiğini, 6 bin 514 kişiye koronavirüs hastası tanısı konulduğunu ve 188 kişinin daha yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. Böylece ilk vakanın açıklandığı 17 Mart’tan bu yana vaka ve can kaybında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşıldı.

“AYLARDIR CAKA SATARKEN İYİYDİ”


“Pandeminin başından bu yana gayretli gördüğümüz Sağlık Bakanı’nı da, Alınan her karara tebelleş olan Sayın Erdoğan’ı da uyardım. Bu işin bedeli ağır olacak” diyen Akşener de tepkisini şöyle sürdürdü: “Aylarca, vaka sayılarını saklayıp, sadece hasta sayılarını açıklayarak, herkesi kandırabileceklerini sandılar. O da olmadı. Sadece kendilerini kandırdılar.

“Memlekette pandemi başını alıp, dünyada üçüncü sıraya çıkınca, bu sefer dönüp dünyayı işaret edip, dediler ki, ‘Bakın her yerde tablo vahim. Sayın Erdoğan; aylardır, ‘Çok iyi durumdayız. Zaten şehir hastanelerimiz var’ diye, caka satarken iyiydi de, dünyadaki duruma işaret etmek, şimdi milletimiz virüsten kırılırken mi aklına geldi?”

“Sizin işiniz, kötü olan ülkeleri göstermek değil, Türkiye’yi durumu iyi olan ülkeler arasına sokmaktı” diyen Akşener, şöyle devam etti:

“Ama söz konusu olan vatandaşlarımızın canıyken bile; siyaset iletişimiyle, algı yönetimiyle, propagandayla sorumluluktan kaçabileceğinizi sandınız. Canı yanan milletimizin, yaşadığı gerçek ortadayken, yalanların yatsıya kadar süreceğini, gerçeğin kapımızı çalacağını görmediniz. Artık yüzlerinizde, milletine yalan söylemiş bir iktidarın, kapkara lekesi var. İlk seçimde milletimizin karşısına bu lekeyle çıkmak zorunda kalacaksınız.”

“SEN MİTİNGLER YAPTIN, KURALLARA UYMAYAN VATANDAŞ OLDU”

“Dava arkadaşlarım, peki sonunda ne oldu? Pandemi ülkemizi sardı. Onlarsa işi götürüp, varlıklarıyla gurur duyduğumuz, sağlık ordumuzun sırtına yıktılar. Sorumluluğu, önerilerine kulak asmadıkları, Bilim Kurulu’nun üzerine yıktılar. Ardından da vatandaşlarımızı suçladılar. Sen mitingler yapıp, millete çay atmakta sakınca görmeyince, elbette her şeyin yolunda olduğunu düşünüp, kurallara uymayan vatandaşlarımız oldu.”

“Ama iktidar olarak senin görevin, bütün vatandaşlarımızı koruyacak önlemleri almaktı. Hayatı paradan puldan, yönetmeyi de, eşi dostu zengin etmekten ibaret sanan bir zihniyetin, ülkemize faturası ağır oluyor. Bakıyorsunuz, yine ellerini yıkamışlar, yine hiçbir suçları yok… Yok öyle yağma Sayın Erdoğan”!

“EKONOMİYİ DAMADIN, PANDEMİYİ VATANDAŞIN ÜZERİNE YIK”

“Ekonomiyi damadının, pandemiyi de vatandaşın üzerine yıkıp bu işten elini yıkayıp çıkamazsın” diyen Akşener, “Madem tek adam düzenini kurdun, o zaman tek sorumlu var, o da sensin! Madem siyasi rantın, kırıntısını görünce üzerine atlıyorsun, başarısızlıkları da bir zahmet üstleneceksin” dedi.

“ESNAF İÇİN DESTEK İSTEDİK, CUMHUR İTTİFAKI REDDETTİ”

Akşener, “Mesela milletvekillerimiz dedi ki, ‘pandemi nedeniyle işyerini kapatmak zorunda kalan işletmelere, 2021 yılı bütçesinde ödenek konulmadı. Esnafımıza 6 ay süreyle, aylık 2 bin lira destek ödemesi yapılsın.’ Esnafımızı ferahlatmak için yaptığımız bu öneri, Cumhur ittifakının oylarıyla reddedildi. Peki dün akşam bu konularda tek bir söz duyan oldu mu? Yok. Siyasi ranta gelince, topa giren Sayın Erdoğan, esnafa gelince ıslık çalmayı tercih etti. Dava arkadaşlarım; milletimiz için istedik, Cumhur ittifakı reddetti. Esnafımız için önerdik, Cumhur ittifakı reddetti” diye konuştu.

“Bilim insanlarının tamamı en az 14 günlük kapanma diye ısrar ediyor. Sayın Erdoğan’ın umurunda değil. Millet canının derdinde, ülkenin birliğinin sembolü olması gereken Cumhurbaşkanı, hala siyasi kavga peşinde. Bıkmadın mı Sayın Erdoğan? Millet canının derdinde, canının” diyen Akşener, şöyle devam etti:

“BU İKTİDAR PANDEMİ KADAR TEHLİKELİ”

“Şimdi bütün mesele, milletin canını, birliğini, dirliğini, sağlığını korumak. Bunları nasıl yapacaksın sen asıl onu anlat! Buradan ilan ediyorum; Bu iktidarın millete verecek hiçbir şeyi kalmamıştır. Bu iktidar, ömrünü tamamlamıştır. Bu iktidar, millet iradesine değil, sarayzadelerin keyfine teslim olmuştur. Bu iktidar, milletimiz için, pandemi kadar tehlikeli bir hale gelmiştir.”

Son güncelleme: 11:40 01.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı