• Turkhane Logo

Akşener, “Gül’ün adaylığını engelledim” dedi, gazeteci Gültekin itiraz etti: Önce kabul etti, sonra vazgeçti

16:50 19 Eylül 2023 Salı
Akşener, “Gül’ün adaylığını engelledim” dedi, gazeteci Gültekin itiraz etti: Önce kabul etti, sonra vazgeçti





Gazeteci Levent Gültekin, “2018 seçiminde Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmedim” diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i yalanladı. Gültekin, Akşener’in adaylığı önce kabul ettiğini, ancak kararını Gül’ün bahçesine helikopter inmesinen sonra değiştirdiğini iddia etti.



Mayıs seçimlerinden sonra muhalefet cephesinde başlayan “seçim kaybı” tartışmaları, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in son açıklamasıyla yeniden alevlendi.



Partisinin Trakya Bölge istişare toplantısında konuşan Akşener, 2018 seçiminde Abdullah Gül’ün muhalefetin adayı olarak Erdoğan’ın karşısına çıkmasını engellediğini söyledi. Akşener, “Sayın Kılıçdaroğlu, sayın Abdullah Gül‘ün adaylığını bana söyledi. 15 milletvekili için gittiğim akşam söyledi. Ben de arkadaşlarımın beni aday ilan ettiğini ve Gül’ü kabul etmeyeceğimi söyledim. Sonuç itibariyle sayın Erdoğan’ın kazandırılmasını ben sağladım. Birinin kafaya taş düşme benden biliniyor. Ben yoksam bir İYİ Partiliden biliniyor. Hala sayın Gül’ü çok seven gazeteci kılıklı arkadaşlar beni ve partimi biçiyor. Orada suçlu ben. Sayın İnce’nin kazanamamasının suçlusu ben” ifadelerini kullandı.



Akşener’in bu sözlerine, Abdullah Gül’e yakın bir gazeteci olduğu belirtilen Levent Gültekin’den itiraz geldi.



‘GÜL’ÜN BAHÇESİNE HELİKOPTER İNDİKTEN SONRA BİR GECE NE OLUYORSA KARARINI DEĞİŞTİRİYOR’



Gültekin, Akşener’in Gül’ün adaylığını önce kabul ettiğini ancak sonra kararını değiştirdiğini öne sürdü. Gültekin, “Meral Hanım gerçeği söylemiyor, Gül’ün adaylığını engellediği için eleştirilmedi. Önce Kemal beyin önerisine tamam diyor, Gül’e olumlu haber gönderiyor sonra Gül’ün bahçesine helikopter indikten sonra bir gece ne oluyorsa kararını değiştiriyor. Bu ani karar değişikliğinin nedeni sorgulanıyor. Önce niye tamam dedi sonra niye kararını değiştirdi? Asıl soru bu” ifadelerini kullandı.




Automatisch generierte Beschreibung/>



Gültekin bir diğer paylaşımında ise şunları kaydetti: “Meral Akşener bugünkü konuşmasında kendisiyle yaptığımız görüşmenin kişisel ve magazinsel bölümünü anlatmış, perşembe günkü yayında o görüşmenin diğer kısmını ben anlatayım da bakalım Gül konusundaki gerçek tavrı neymiş, görelim.”

Son güncelleme: 16:50 19.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı