• Turkhane Logo

AKPM’nin Hizmet Hareketi’ne yapılan zulmü kınayan kararı AKP’yi rahatsız etti

13:50 27 Haziran 2023 Salı
AKPM’nin Hizmet Hareketi’ne yapılan zulmü kınayan kararı AKP’yi rahatsız etti





Strazburg’da bulunan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) tarafından Cuma günü kabul edilen ve yurtdışındaki Gülen hareketi mensuplarına baskıyı kınayan karar tasarısının gündem olması AKP kurmaylarını rahatsız etti.



KaranlıktakiAydınlık’ten Ensar Nur’un haberine göre, AKP’li yetkililer Sir Christopher Chope tarafından hazırlanan raporun gündem olmasına tepki göstererek AKPM’yi kınadı.



Karar tasarısının raportörü Chope, Parlamenterler Meclisi’nde yaptığı konuşmada Türkiye’yi Avrupa Konseyi’ndeki ‘çürük elma’ olarak nitelemiş ve AKP’li vekillere sert ifadelerle yüklenmişti.



Kamuoyunun gündemine getirilen konuşma sosyal medyada 100 binin üzerinde izlendi.



Birleşik Krallık vekilinin etkili konuşmasının yanı sıra AKP’li vekil Zeynep Yıldız’ın AKPM’de yaptığı rezalet ötesi konuşmasına yabancı vekillerin verdiği ders niteliğindeki cevaplar da kamuoyunun ilgisini çekti.



AKP’LİLER TUTUŞTU



Konunun gündemde yer tutması ise AKP yetkililerini rahatsız etti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AKP sözcüsü Ömer Çelik, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve TBMM AKP Grup Başkanı Abdullah Güler sosyal medyadan kararı kınayan ve Zeynep Yıldız’a sahip çıkan ifadeler paylaştılar.



AKP’li yetkililer birbirlerine benzer ifadeler kullanarak AKPM’yi “teröristlerden yana tavır” sergilemekle eleştirdiler. Uluslararası arenada ve hukukta hiçbir geçerliliği olmayan “fetö” yalanını tekrar eden Erdoğan rejiminin sadık isimleri, Türkiye’nin ‘olgun bir demokrasi’ olduğunu iddia ettiler.



‘SEÇİMİ KAZANMAK İNSAN HAKLARINI ORTADAN KALDIRMAZ’



AKP milletvekili Zeynep Yıldız’ın genel kurulda “f.tö” suçlamalarına sığınması ve seçim sonuçlarından halkın iktidarı desteklediğinin açık olduğunu söylemesi üzerine bir diğer Birleşik Krallık vekili Jeremy Corbyn, “Sayın Zeynep YILDIZ’a cevap verecek olursam, bir seçimi kazanmanın insan haklarının ortadan kalktığı anlamına gelmediğini, bu hakların birileri seçimi kazansa da kazanmasa da devam ettiği anlamına geldiğini nazikçe belirtmek isterim. Mesele insanların kendilerini ifade etme hakkı, gazetecilerin neler olup bittiğini haberleştirebilme hakkıdır” ifadelerini kullanarak Türk vekile hukuk dersi vermişti.




AKPM, yurtdışındaki Gülen Hareketi mensuplarına baskıyı kınayan tasarıyı kabul etti

Son güncelleme: 13:50 27.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı