• Turkhane Logo

'AKP'liler TÜGVA'dan sızan topil belgelerini doğruladı'

Halk TV'de yayınlanan 'Konuşmasak Olmaz' programında konuşan gazeteci İsmail Saymaz

00:04 13 Ekim 2021 Çarşamba
'AKP'liler TÜGVA'dan sızan topil belgelerini doğruladı'
Halk TV'de yayınlanan 'Konuşmasak Olmaz' programında konuşan gazeteci İsmail Saymaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın oğlu Bilal Erdoğanın kurucuları arasında yer aldığı, Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA), vakıf üzerinden ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tuttuğu iddia edildi. Devlet içinde kadrolaşmaya gittiği öne sürülen TÜGVAnın bir süre, ByLock benzeri bir program kullandığı da öne sürüldü. TÜGVA için usulsüz bina tahsisleri yapıldığı da iddia edildi. Yurt dışında yaşayan ve belgeleri eski bir TÜGVA çalışanının kendisine ulaştırdığı söyleyen gazeteci Metin Cihan, sosyal medya hesabından, kadrolara yerleştirilenlere ilişkin oluşturulan dosyaları paylaştı. TÜGVAdan iddialara, belgeler sahte yanıtı geldi.

Halk TVde yayınlanan Konuşmasak Olmaz programında konuşan gazeteci İsmail Saymaz daBenim AK Parti içinden de TÜGVAya yakın olduğunu bildiğim noktalardan aldığım bilgi bu listelerin doğru olduğu yönünde dedi.
 
Saymaz konuyla ilgili şunları söyledi;
 
Benim gördüğüm kadarıyla bu evraklar sadece Metin Cihana gitmemiş, birden fazla kişiye gitmiş. Bildiğim kadarıyla başka gazeteciler de var, şimdi söylemeyeyim onlar kendilerini açıklayacaktır. Onlar da araştırıyorlar, bu isimler kimdir diye. Mesela bildiğim kadarıyla burada adı geçen isimlere bazı gazeteciler ulaştılar ve gerçekten bir dönem TÜGVA üyesi olduklarını ya da bir kurumda çalıştıklarını doğruladılar. Çeşitli yurtlara dağıtılan kurum, kuruluşlar listesi var. O öğrenci yurtları ne olacak mesela onların tamamına yakını Fettullahçılardan el konulmuş yurtlar. Bunlar iktidarın sosyal taban işlevi gören ENSAR, TÜRGEV, ÖNDER ve benzeri TÜGVA gibi kuruluşlara dağıtılmış. TÜGVA da diyor ki Bu kumpastır. Bunlar bizim kendi dökümanımız değildir ama ben ona sordum dedim ki Ya siz Büyükadadaki tesis için 3 gün boyunca ortalığı ayağa kaldırdınız. Tuzak var, baskın var dediniz. Neden 6 saat sustunuz. Geldiği ilk andan itibaren Yok böyle bir şey demeniz lazım. Yok kardeşim ne öyle bir üye var. Ne bu üyeye ben referans olmuşum. Ne de öyle bir yurdum var demektense 5-6 saat toplandılar ve bu açıklamayı yaptılar. Benim AK Parti içinden de TÜGVAya yakın olduğunu bildiğim noktalardan aldığım bilgi bu listelerin doğru olduğu yönünde.

Son güncelleme: 00:04 13.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı