• Turkhane Logo

AKP’li Mehmet Ali Çelebi lüks aracı kabul etti: Meclis giriş kartını iptal ettim

16:25 24 Eylül 2023 Pazar
AKP’li Mehmet Ali Çelebi lüks aracı kabul etti: Meclis giriş kartını iptal ettim





AKP’li vekil Mehmet Ali Çelebi, lüks Bentley marka bir araç için Meclis giriş kartı aldığını kabul ederek, aracın sahibiyle hiçbir ticari ilişkisinin olmadığını iddia etti. Çelebi, aracın sahibi kişiyle bir vekil büyüğü üzerinden tanıştığını belirtti.




Automatisch generierte Beschreibung/>



Seçim öncesinde AKP’ye transfer olan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, kullandığı lüks aracın kamuoyunda duyulmasının ardından aracın Meclis giriş kartını iptal etti. Çelebi’ye vatandaşlar lüks aracı hangi parayla aldığı sorusunu yöneltti.



Gazeteci Cevheri Güven, Meclis araç giriş kartı ve plakasını paylaşarak Mehmet Ali Çelebi’ye, aracın kendisine ait olup olmadığını sordu. Çelebi, Güven’in sorusuna “Bu araç bana ait değildir. İstanbul’da oturan bir arkadaşımıza aittir. Öncelikle İstanbul’a araçsız gittiğimde kullanmak; aynı zamanda ciddi rahatsızlıkları olan İstanbul’da oturan annemi acil durumlarda ben yokken hastaneye getirip götürmesi için tahsislerimden birini bu şekilde kullandım” yanıtı verdi.




Automatisch generierte Beschreibung/>



Kendisinin Skoda marka bir aracının olduğunu savunan Çelebi, “Milletvekillerinin kendisine tahsisli 3 araç hakkı vardır. Hepsi kendilerine ait olmak zorunda değildir. Vekillerimiz bu tahsisi genel olarak Ankara’da bir araç ve kendi seçildikleri illerde bir araç olarak kullanmaktadır.” dedi.




Automatisch generierte Beschreibung/>



’34 MİLYONLUK LÜKS ARAÇ KULLANIYOR’



Gazeteci Celal Eren Çelik de Cevheri Güven’in Meclis Araç giriş kartını paylaştığı araçla ilgili ayrıntılı bilgiyi sosyal medya hesabından paylaştı.



Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Araç BENTLEY FLYING SPUR V8 550 doğru mudur Sn.Mehmet Ali Çelebi?
Aracın 2.el fiyatları 34 Milyon 500 bin TL ile 28 Milyon 250 bin TL arasında değişiyor. Araç bir şirkete ait. Şirketin araç sahiplik süresi 1 ay, kaskosuz süre 4 ay. Bu aracı siz mi kiraladınız? Yoksa bir şirket üzerinden kiralık değil de size mü ait? Kiraladıysanız kira bedeli nedir? Yok size tahsis edildiyse BENTLEY tahsis nasıl ve neden olur?”




TEPKİLER SONRASINDA ARACIN MECLİS GİRİŞ KARTINI İPTAL ETTİRDİ



Cevheri Güven’in lüks araçla ilgili YouTube yayını yapmasının ardından yeniden açıklama yapan Çelebi, aracın tahsisinin iptal ettiğini belirtti. Çelebi, lüks aracın sahibiyle tanışmasının “Değerli vekil bir büyüğüm üzerinden olmuştur. O kadar. -Kendisiyle işiyle ilgili yaptığımız en ufak bir sözleşme, -Ticari faaliyetleri için en ufak siyasi nüfuz kullanma varsa ve ispatlanırsa milletvekilliği görevimi bırakacağım” dedi.



Çelebi, Bentley marka araçla fotoğrafının dahi olmadığını iddia etti.

Son güncelleme: 16:25 24.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı