• Turkhane Logo

AKP'li belediye başkanından Milli Piyango'ya Çıldır Gölü tepkisi

Milli Piyango’nun 9 Ocak'ta çekilişini yapacağı biletlere “Çıldır Gölü Kars” yazması Ardahanlıları kızdırdı.

22:47 04 Ocak 2021 Pazartesi
AKP'li belediye başkanından Milli Piyango'ya Çıldır Gölü tepkisi
Milli Piyango’nun 9 Ocak'ta çekilişini yapacağı biletlere “Çıldır Gölü Kars” yazması Ardahanlıları kızdırdı.


Milli Piyango’nun 9 Ocakta çekilişini yapacağı biletlerin üzerine Çıldır Gölü Kars yazması gölün yüzde 55lik kısmının sınırları içinde yer aldığı Ardahanda tepkiye neden oldu.

Ardahanlı siyasiler ve STK temsilcileri Çıldır Gölü kıyısında basın açıklaması yaparak Milli Piyangoyu kınadı.


CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Milli Piyango’yu hatadan dönmeye davet ederken, AK Partili Çıldır Belediye Başkanı Azizoğlu “Milli Piyango’yu kınıyorum” dedi.

KURUMSAL HAFIZASI OLAN BİR KURUMA YAKIŞMADI

CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Çıldır Gölü’nün yüzde 55’lik kısmının Ardahan sınırlarında yer aldığını ve Ardahan’a bağlı Çıldır ilçesinin ismini taşıdığını vurgulayarak şunları söyledi:

“81 vilayetimizi seviyoruz. Biz Kars – Ardahan ayırımı da yapmadık, yapmıyoruz. Ancak buradaki basın açıklamamıza vesile olan Milli Piyango idaresi ki çok köklü ve deneyimi olan bir kurumdur. Tabii ki özelleştirme kapsamında orası da özelleştirildi. Ama kurumsal hafızası böyle bir hatayı yapmaması lazım. 9 Ocak 2021’de çekilecek olan Milli Piyangoda şanlı şerefli ilçemiz ve onun güzel gölü Çıldır Gölü’nün adına üzülerek söylüyorum. Kars ibaresi yazılmış. Tabi Çıldır Gölü’nün coğrafi konumda bir kısmı yüzde 45’i Kars sınırında ama buranın Çıldır Gölü’nün ismi Çıldır ilçemizden alınmıştır ve bizim için Ardahan için vazgeçilmez ilçemizdir. Biz buradan Milli Piyango’nun bu büyük hatasından yanılgısından Ardahanlıları üzen hatasından geri dönmesini ve telafi edecek kendi kurumsal kimliklerine yakışır bir organizasyon yapmalarını istiyoruz. ‘Çıldır Gölü Çıldır’ yazarsınız altına. Ben Ardahanlılar adına şanlı şerefli Türkiye’mizin onurlu 75. ili olan Ardahan’ın bu gibi hataları kabul etmeyeceğini affetmeyeceğimizi bundan sonra eğer bir telafi gelmez ise Ardahanlılar olarak farklı şekilde tepkimizi göstereceğiz. 28 yıllık iliz bunu devletimize hükümetimize de söylüyoruz. Doğu Ekspresi’nin Çıldır’dan sonra Ardahan’a geçmesini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kafkasya’ya açılan kapısı olan son ilin artık Ardahan olduğunu hiçbir makam mevki siyasi parti gözetmeksizin talep ediyoruz.”

VARLIK FONUNU VE MİLLİ PİYANGOYU ŞİDDETLE KINIYORUM

AK Partili Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu ise Milli Piyango’nun Ardahan’ı yok saydığını vurgulayarak, “Ardahan’ın yok sayılmasını şiddetle kınıyorum. Bu gölün yüzde 55’i Ardahan’a aittir. Türkiye Varlık Fonu ve Demirören Grubunu şiddetle kınıyorum yazıklar olsun” dedi.

ÇILDIR ARDAHAN İLE ÖZDEŞTİR

Ardahan Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı ve Dernekler Federasyonu Başkanı Fakir Yılmaz, Çıldır Gölünün Ardahanın bir değeri olduğunu belirterek, göl kıyısında inceleme yapıp kamuoyuna Çıldır Gölünün Ardahan ile özdeşleştiğini söyledi. 

Çıldır Gölü kıyısında yapılan basın açıklamasına katılan STÖ’ler şöyle: 

Ardahan Ziraat Odası Başkanı Latif Şahsutal, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Ardahan Arıcılar Birlik Başkanı İlhan Evliyaoğlu, ESOB Odası Başkanı Mustafa Morkoç ve CHP,  İYİ Parti il ve ilçe Başkanları, Ardahan Belediyesi İl Genel Meclis üyeleri. 

Son güncelleme: 22:47 04.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı