• Turkhane Logo

AKP'den seçim ayarlı TOGG satışı

AKP'den dikkat çeken bir seçim hamlesi geldi. Bir seçim vaadi olarak AKP'nin en büyük vaatlerinden olan TOGG otomobiller satışa çıkarılıyor.

19:01 13 Mart 2023 Pazartesi
AKP'den seçim ayarlı TOGG satışı
AKP'den dikkat çeken bir seçim hamlesi geldi. Bir seçim vaadi olarak AKP'nin en büyük vaatlerinden olan TOGG otomobiller satışa çıkarılıyor.

AKPnin en büyük seçim vaatlerinden olan TOGGun satışına seçimlere sayılı günler kala başlanıyor. 
TARİH AÇIKLANDI AMA FİYAT HENÜZ BELLİ DEĞİLTürkiyenin ilk yerli otomobili Toggun satış süreci bu hafta başlıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Toggun bu hafta içerisinde satışa sunulacağını söyledi.

TRT Haber’de yer alan habere göre, Toggun teknoloji girişimcileri için de ilham olduğunu vurgulayan Kacır, Toggla birlikte yeni bir üretim yolculuğuna çıkacağız. Bu hafta Allahın izniyle Türkiyenin otomobili Togg satışa çıkıyor olacak. Önümüzdeki günlerde Togg milletimizle buluşuyor olacak. Togg sadece dünyanın en başarılı elektrikli otomobil markalarından biri olmayacak, beraberinde çok sayıda teknoloji girişiminin doğmasına vesile oluyor olacak. Toggun elektrikli araç yazılım ve donanımlarını yine bu ülkenin milli şirketleri gerçekleştiriyor ifadelerini kullandı.
ÖTV DESTEĞİ
Togg için takvim işlerken en çok merak edilen konu fiyatı. Fiyat politikasının parolası ulaşılabilirlik olacak. Ancak bu politikaya karşın, aracın fiyatı henüz belli değil. Bu çerçevede kısa süre önce matrah düzenlemesi geldi. Motor gücü 160 kilovattı aşan elektrikli araçların ÖTV matrahı yüzde 40a çıkarıldı. Toggun yer aldığı ÖTV matrahı ise yüzde 10da kaldı.

Bu düzenleme Togga özel matrah ayarlaması olarak değerlendirildi. Liste fiyatı ise kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacak.
TOGGA ÖZEL DÜŞÜK MALİYETLİ FİNANSMANFiyat belirleme sürecinin ardından kamu bankaları devreye girecek. Togga özel düşük maliyetli finansman sağlanacak.
Toggun Bursa Gemlikteki üretim üssünde 29 Ekimde seri üretim başlamıştı. Yıl sonuna kadar yaklaşık 20 bin otomobil üretilecek. Hedef, 2030a kadar 1 milyon aracı teslim etmek.

Son güncelleme: 19:01 13.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı