• Turkhane Logo

Akın İpek: Hayatımın en güzel bayram hediyesi

Koza Grubu tarafından 1 milyar dolara yakın yatırımla yaptırılan ve AKP Hükumeti tarafından kapatılan İpek Üniversitesi’nden bir öğrenci, İpek Ailesi için rap şarkı yaptı.

23:02 24 Temmuz 2021 Cumartesi
Akın İpek: Hayatımın en güzel bayram hediyesi
Koza Grubu tarafından 1 milyar dolara yakın yatırımla yaptırılan ve AKP Hükumeti tarafından kapatılan İpek Üniversitesi’nden bir öğrenci, İpek Ailesi için rap şarkı yaptı.



Koza Grubu tarafından 1 milyar dolara yakın yatırımla yaptırılan ve AKP Hükumeti tarafından kapatılan İpek Üniversitesi’nden bir öğrenci, İpek Ailesi için rap şarkı yaptı. Akın İpek, hayatının en güzel hediyesini aldığını belirtti. Bu eseri hapiste 6. yılını dolduran İpek Üniversitesi kurucusu kardeşi Tekin İpek’e hediye etti.

Koza Grubu’nun yönetici Akın İpek Kurban Bayramı nedeniyle duygusal bir paylaşım yaptı. Sosyal medya hesabından kapatılan İpek Üniversitesi öğrencisinin İpek Ailesi için yazdığı şarkıyı paylaşan Akın İpek, bu eseri hapisteki kardeşi Tekin İpek’e hediye etti.


HAYATIMIN EN GÜZEL BAYRAM HEDİYESİ

Akın İpek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Hayatımın en güzel bayram hediyesini aldım… Bu değerli eseri, hapiste 6. Yılını dolduran İpek Üniversitesi’nin kurucusu Tekin İpek’e hediye ediyorum” dedi. Paylaşımda Youtube’de “Eski Bir İpekli” ismiyle yayın yapan eski İpek Üniversitesi öğrencisinin rap tarzındaki “Biraz daha dayan” isimli şarkısı yer aldı.
  Hayatımın en güzel bayram hediyesini aldım...
Bu değerli eseri, hapiste 6. Yılını dolduran İpek Üniversitesinin kurucusu Tekin İpek e hediye ediyorum.https://t.co/eQKsb21xA5 @YouTube — Akın İpek (@akinipek01) July 24, 2021
TEKİN İPEK’E HAYIRSEVERLİK NEDENİYLE 80 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Yaptıkları hayır faaliyetleri ile bilinen İpek ailesi hakkında Uluslararası Tahkim Mahkemesi’nin yargılamanın durdurulması kararına rağmen Melek İpek ve Cafer Tekin İpek, yargılanıp hapis cezalarına çarptırıldı. İlerleyen yaşına rağmen hayırsever Melek İpek’e toplam 12 yıl 8 ay hapis ve 104 bin lira adli para cezası verilirken tutuklu olarak yargılanan oğlu Cafer Tekin İpek’e ise 79 yıl 8 ay 21 gün hapis ve 250 bin lira adli para cezası verildi. Melek İpek ve Cafer Tekin İpek’e ait hisselerin müsadere yoluyla hazineye devredilmesine hükmedildi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK HOLDİNGLERİNDEN

Akın İpek’in yönettiği Koza Grubu, Türkiye’de Koza Davetiye ile tanındı. Sektörün lideri olan Koza Davetiye, farklı ülkelerde de faaliyet göstermeye başladıktan sonra halka açıldı ve grup, Akın İpek’in madencilik sektörüne girmesiyle büyüdü. Gümüş ve ardından altın madenleri işleten Koza Grubu, turizm ve medya sektöründe de büyüdü. 2010 yılından başlayarak grup üzerine baskılar başladı. Grubun medya kısmının Erdoğan Rejimi’ne karşı bağımsızlığını korumayı sürdürmesi sonrası hükumetin baskıları arttı. Önce gazete ve televizyonlara el konularak kapatıldı. Ardından Koza Grubu’nun tüm mal varlığına el konuldu.

1 MİLYAR DOLARA YAPILAN ÜNİVERSİTE KAPATILDI

Grup eğitim alanındaki vakıf faaliyetleriyle de dikkat çekiyordu. Türkiye’nin pek çok ilinde okullar ve öğrenci yurtları açan Koza Grubu, bunların çoğunu devlete hibe etmişti. Grubun 1 milyar dolara yakın yatırım yaptığı İpek Üniversitesi de hükumet tarafından kapatıldı.

 

Son güncelleme: 23:02 24.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı