• Turkhane Logo

Akın İpek duyurdu; AİHM, Tekin İpek’in başvurusunu 6 yıl sonra gündeme alıyor!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden 7 yıldır tutuklu olan Tekin İpek’le ilgili açıklama geldi.

09:34 22 Mart 2022 Salı
Akın İpek duyurdu; AİHM, Tekin İpek’in başvurusunu 6 yıl sonra gündeme alıyor!
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden 7 yıldır tutuklu olan Tekin İpek’le ilgili açıklama geldi.


Koza İpek Holding’in eski Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, konuyla ilgili paylaşımında, “AİHM den, yıllar sonra ilk kez bugün, Tekin İpek’in 2016 yılındaki başvurusu ile ilgili haber geldi. Önümüzdeki görüşmelerde gündeme alacaklarını söylüyorlar.” ifadelerini kullandı. Tekin İpek, 25 Nisan 2016’dan bu yana tutuklu.

2019-2020’de yapılan başvuruları bile gündemine alan ve karara bağlayan AİHM, Tekin İpek’in 2016’da yaptığı ve ‘öncelikli’ olarak sınıflandırdığı dosyasının kapağını bile açmıyordu. Akın İpek’in malvarlığına el konulması kararına karşı 19 Ağustos 2019 tarihinde AİHM’ye yaptığı başvurunun sadece kaydının yapılması bile 3 yıl sürmüştü.


AKIN İPEK, ‘NEDEN’ DİYE SORMUŞTU

Akın İpek, 7 yıldır cevabını bulamadığı soruyu geçtiğimiz AİHM’ye sormuş ve Tekin İpek’in tutuklanmasına dair AİHM’ye yaptıkları başvurunun 6 yıldır ‘gündeme’ dahi alınmadığını hatırlattı: “Mahkemeniz tarafından gönderilen 2020 tarihli yazıda, kardeşim adına yapılan başvurunun öncelikli dosya olarak sınıflandırıldığı bildirilmesine rağmen aradan geçen yaklaşık 6 yıllık sürede henüz bir karar verilmemesi ve dosyada hiç bir gelişme olmaması olağan dışıdır.”

Bütün süreci ayrıntılı olarak anlatan Akın İpek, AİHM’ye “Neden?” diye sormuştu.

AP TÜRKİYE RAPORTÖRÜ’NDEN ‘KOZA İPEK’ ÇIKIŞI

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor da AB-Türkiye ortak Parlamento Komisyonu’nda 19 Mart’ta yaptığı konuşmada Türkiye’deki insan hakları durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Amor’un gündeme getirdiği konulardan biri de Koza İpek’in ‘gasp’ edilmesiydi.
  AİHM den, yıllar sonra, ilk kez bugün, Tekin İpek in 2016 yılındaki başvurusu ile ilgili haber geldi. Önümüzdeki görüşmelerde gündeme alacaklarını söylüyorlar.

AB Parlamentosunda gündeme getiren Sn. @NachoSAmor ve sizlere, değerli katkılarınız için çok çok teşekkür ederim. — Akın İpek (@akinipek01) March 21, 2022
AKIN İPEK: AİHM, YILLAR SONRA GÜNDEME ALACAK

Gelişmelerin ardından AİHM’nin Tekin İpek’le ilgili başvuruyu ‘gündme almaya karar verdiği’ ortaya çıktı. Akın İpek, konuyla ilgili paylaşımında, “AİHM den, yıllar sonra, ilk kez bugün, Tekin İpek in 2016 yılındaki başvurusu ile ilgili haber geldi. Önümüzdeki görüşmelerde gündeme alacaklarını söylüyorlar. AB Parlamentosunda gündeme getiren Sn. @NachoSAmor ve sizlere, değerli katkılarınız için çok çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 09:34 22.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı