• Turkhane Logo

Afrin'de şehit olan 3 askerin kimlikleri belli oldu

Başbakan Yıldırım, Afrin'deki arama tarama çalışmaları sırasında el yapımı bombanın patlaması sonucunda 3 askerin şehit olduğunu açıklamıştı

19:59 22 Mart 2018 Perşembe
Afrin'de şehit olan 3 askerin kimlikleri belli oldu
Başbakan Yıldırım, Afrin'deki arama tarama çalışmaları sırasında el yapımı bombanın patlaması sonucunda 3 askerin şehit olduğunu açıklamıştı

Zeytin Dalı Harekâtının sürdüğü Afrinde devam eden mayın ve el yapımı patlayıcıların temizlenmesi sırasında meydana gelen patlamada 3 asker şehit oldu.

Şehit olan askerilerin Piyade Sözleşmeli Er Muhittin Talha Çalışkan, Piyade Sözleşmeli Er Gökhan Güllü, Piyade Sözleşmeli Er Hasan Kadir Demiral olduğu açıklandı. 

Ne mutlu ki bana şehit babası oldum


/
Piyade Sözleşmeli Er Hasan Kadir Demiralın (23) vefat haberi, askeri yetkililer tarafından merkez Antakya ilçesindeki Aksaray Mahallesinde oturan babası Mustafa Sami Demirale verildi.

Baba Mustafa Sami Demiral, Ne mutlu bana ki şehit babası oldum. Alın yazısı buymuş. Vatan sağolsun, mevlam böyle uygun görmüş dedi. Bekar olan şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı.

Kardeşi Taner Demiralın da İstanbulda vatani görevini yaptığı öğrenilen şehit Hasan Kadir Demiralın yarın Hatayda düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

Uzman Jandarma Er, Gökhan Güllü Tokatlıydı
/

Afinde, Zeytin Dalı Harekatında görev yapan Uzman Jandarma Er, Gökhan Güllünün vefat haberi memleketi Tokatın Turhal İlçesine ulaştı.

Güllünün Tokatın Turhal ilçesi Celal Mahallesinde oturan ailesine vefat haberini İlçe Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer ve Belediye Başkan yardımcısı Yusuf Geniş sağlık görevlileri eşliğinde verdi.

Muhittin Talha Çalışkan, ailenin en büyük çocuğuydu

/
22 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Muhittin Talha Çalışkanın v vefat haberi, Antalyanın Kepez ilçesindeki baba ocağına ulaştı.

Haber, Çamlıbel Mahallesinde oturan ev hanımı anne Melek Çalışana Kepez Kaymamamı Hamdullah Suphi Özgödek ve askeri yetkililer tarafından verildi. Haberi alan şehidin kız kardeşi Rümeysa ve erkek kardeşi Baha ile aile fertleri ve yakınları büyük üzüntü yaşadı. Bekar olan şehit Çalışkanın ailenin 3 çocuğundan en büyüğü olduğu ve bir ay önce ailesini ziyarete geldiği bildirildi. 

Haberin duyulmasının ardından çok sayıda vatandaş başsağlığı için şehidin evine akın etti. Çalışkanın evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. 

Şehit Muhittin Talha Çalışkanın, 1,5 yıllık sözleşmeli er olduğu öğrenilirken, vatani göreve gitmeden önce evinin bahçe duvarına, adının baş harfleriyle 96/2 MTÇ yazdığı görüldü. Aslen Burdur Bucaklı olan ve Antalyada oturan şehidin babası Arif Çalışkanın, 5 yıl önce rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Şehit Çalışkanın, sosyal medyadaki hesabından yaptığı bir paylaşımda, Futbolcu milli takımdan çıkar son dakika olur, asker vatan için ölür altyazı olur yazdığı görüldü.

Antalyaya, gece saatlerinde getirilmesi beklenen şehit Sözleşmeli Er Muhittin Talha Çalışkanın cenazesi, yarın memleketi Burdurun Bucak ilçesindeki Hacısarılar Şehitliğinde toprağa verilecek.

Öte yandan şehidin Aile ve Sosyal Politikalar Antalya İl Müdürü Abdullah Çalışkanın amcasının oğlu olduğu belirtildi.

Çalışkanın cenazesinin Burdurun Bucak ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi. (DHA)
  / BBC: AFRİN’E GEREKÇE YAPILAN SALDIRI SAYISI 700 DEĞİL, SADECE 26! BİTLİS VE AFRİN’DEN ACI HABERLER! DÖRT ŞEHİT

Son güncelleme: 19:59 22.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı