• Turkhane Logo

Adil Öksüz’ün yerini İçişleri Bakanı Soylu biliyormuş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz’da gizemli biçimde serbest bırakılan Adil Öksüz’ün yerini bildiğini açıkladı.

14:57 02 Aralık 2019 Pazartesi
Adil Öksüz’ün yerini İçişleri Bakanı Soylu biliyormuş
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz’da gizemli biçimde serbest bırakılan Adil Öksüz’ün yerini bildiğini açıkladı.



15 Temmuz’un üzerinde en çok konuşulan ve serbest bırakılmasının gizemi halen çözülemeyen Adil Öksüz’ün nerede olduğuna ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan çarpıcı bir açıklama geldi. Süleyman Soylu, Öksüz’ün nerede olduğunu bildiklerini açıkladı.Soylu, “Almanya’da olduğunu teyid eder misiniz?” sorusuna ise “Bizde kalsın” yanıtını vererek Öksüz’ün tam olarak nerede olduğunu açıklamadı. Geçtiğimiz günlerde MİT eski Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, Adil Öksüz’ün Türkiye’nin dışına çıktığını zannetediğini, muhtemelen öldürülmüş olabileceğini söylemişti. Eymür, Öksüz’ün MİT’e angaje bir kişi olabileceğini de söylemişti.

SOYLU’NUN RAKAMLARI ARASINDA 20 BİNLİK FARK


Soylu, yeniden başlatılan Bylock operasyonlarıyla ilgili de rakamlar verdi. Soylu, 5 bin ile 25 bin arasında farklı rakamlar dile getirdi.

Soylu şöyle konuştu:

“ByLockları taradıktan sonra elinizde henüz çözemediğiniz 5 binlik, 10 binlik, 15 binlik, 20 binlik, 25 binlik bir hat daha var. Bu sefer onun üzerine gitmeye başlıyorsunuz ve onu çözüyorsunuz. Bylock 3,5-4 yıl önce tespit edildi. O zamandan bu zamana bizim kabiliyetlerimiz de gelişti. Yeni tespit ettiklerimizi eski soruşturmalara ilave edip devam ediyoruz.”

“ANAYASA MAHKEMESİ GİBİ BAKMIYORUM”

Soylu, KHK’yla ihraç edildikten sonra yargılanıp beraat edenlerin bile kamuda çalıştırılmamasıyla ilgili soruya ise, “Kimse kusura bakmasın ben Anaya Mahkemesi gibi bakmıyorum olaya. 500 bini aşkın insanla ilgili adaletin ve mahkemenin karşısına çıkardık. Elbette ki güvenmeyeceğim. Herkes devletin içine girmek zorunda mı? ” cevabını verdi.

Son güncelleme: 14:57 02.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı