• Turkhane Logo

Adalet Bakanı Gül’den Berberoğlu yorumu: AYM’nin verdiği kararlar bağlayıcıdır

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Anayasa Mahkemesinin (AYM) Enis Berberoğlu hakkında verdiği 2’inci hak ihlali kararını değerlendirdi.

13:31 22 Ocak 2021 Cuma
Adalet Bakanı Gül’den Berberoğlu yorumu: AYM’nin verdiği kararlar bağlayıcıdır
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Anayasa Mahkemesinin (AYM) Enis Berberoğlu hakkında verdiği 2’inci hak ihlali kararını değerlendirdi.



Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Anayasa Mahkemesinin (AYM) Enis Berberoğlu hakkında verdiği 2’inci hak ihlali kararını değerlendirdi. Gül “AYM’nin verdiği kararlar bağlayıcıdır. Kararlar uygulanmak için vardır” dedi. Diğer yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepkisini sürdüren Gül “Yargı dağıtımı sosyal medyada değil mahkemededir” ifadesini kullandı.

Anayasa Mahkemesinin  CHP’li Enis Berberoğlu hakkında ikinci kez verdiği hak ihlali kararının ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Gül, Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcı olduğunun altını çizdi ve yerel mahkemenin karara uyma mecburiyeti olduğunu söyledi.


“KARARLAR UYGULANMAK İÇİN VARDIR”

Gül açıklamasında ”Kararlar uygulanmak için vardır. Elbette Anayasa Mahkemesi kararlarının hepsine katılmadığımız, kabul etmediğimiz bu süreç de dahil, gerekçeli karar açıklandığında da söylenecek çok şey vardır. Tartışılacak, kabul edilmeyecek ama bu uygulanmayacak anlamına gelmez. Kararlar uygulanmak için vardır” diye konuştu.

SOYLU’YA CEVAP: YARGI DAĞITIMI SOSYAL MEDYADA DEĞİL MAHKEMEDEDİR

Diğer yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gül arasındaki polemik de devam etti. Bakan Gül, Soylu’nun annesine yönelik sosyal medyadan hakaret eden kişinin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Bununla birlikte Soylu’ya yeni eleştiriler yönelten Gül, ”Bu hayasız saldırıları gerçekleştirenleri kınıyorum. Yargı dağıtımı sosyal medyada değil mahkemededir. Bu alçak, insanlık dışı ifadeleri kullanan kişinin hukuk önünde en ağır cezayı bulacağına inanıyorum” dedi.

Süleyman Soylu, sosyal medyada annesiyle birlikte yer alan fotoğrafının altına küfür eden şahsın mahkemece serbest bırakıldığını belirterek tepki göstermiş ve “Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest. Ne yapmalıyım, Bakan olsam ne yazar. Millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder Tweetimle yeniden alınırsa da provokasyon sayacağım” demişti. Gül ise isim vermeden “Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz” ifadelerini kullanmıştı.

Son güncelleme: 13:31 22.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı