• Turkhane Logo

Abdülhamit Bilici’nin helal kazancı Akşam Gazetesi’ne dert oldu

Zaman Gazetesi son yayın yönetmeni Abdülhamit Bilici’nin ailesini geçindirebilmek için Amerika’da Uber şöförlüğü yapması Akşam Gazetesi’nin nefret söylemine hedef oldu.

11:50 05 Ağustos 2019 Pazartesi
Abdülhamit Bilici’nin helal kazancı Akşam Gazetesi’ne dert oldu
Zaman Gazetesi son yayın yönetmeni Abdülhamit Bilici’nin ailesini geçindirebilmek için Amerika’da Uber şöförlüğü yapması Akşam Gazetesi’nin nefret söylemine hedef oldu.





Çalıştıkları kurumlar kapatılan, şahsi mal varlıklarına devlet tarafından el konulan Zaman Gazetesi’nin eski yöneticilerinin yurt dışında lüks içinde yaşadıklarına dair uzun süredir Hükümete yakın medyada propaganda yapılıyordu.


Bugün ise Akşam Gazetesi’nde bu propagandanın tam tersi bir haber çıktı. Zaman Gazetesi’nin son yayın yönetmeni Abdülhamit Bilici’nin Amerika’da Uber taksi şöförlüğü yaptığı Akşam Gazetesi’ne manşet oldu.

Habere göre; Akşam Gazetesi Washington Temsilcisi Yavuz Atalay, Uber’den kendisine yakın bölgedeki en yüksek puanlı Uber taksiyi seçerek çağırdı.  Bölgedeki en yüksek puanlı Uber sürücüsü Abdülhamit Bilici’ydi.

Bilici daha önce katıldığı konferanslarda kamuoyuna açık olarak Amerika’da geçimini Uber sürücülüğüyle kazandığını söylemişti. Ancak buna rağmen Hükümete yakın medyada, “lüks içinde yaşıyorlar” propagandası devam ediyordu.


/

ADEM YAVUZ DA AŞAĞILANMAYA MARUZ KALDI

Bilici gibi Adem Yavuz Arslan da Uber sürücülüğü yapması nedeniyle Nedim Şener’in nefret twitlerine hedef olmuş ve ailesini geçindirdiği iş nedeniyle Nedim Şener tarafından aşağılanmaya maruz kalmıştı.

Hizmet Hareketi’ne yakınlığı iddiasıyla kapatılan kurumların çalışanlarına sigorta kayıtlarına düşülen şerh nedeniyle Türkiye’de iş verilmiyor. Özellikle gazeteciler için iş bulmak imkansız. Yurt dışında bulunanlar ise mülteci olarak ya da farklı işlerde çalışarak hayatlarını devam ettiriyorlar.




Akşam’ın haberini Cumhuriyet Gazetesi de aynen alıp kullandı. Abdülhamit Bilici olaya sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

  Bir zamanların saygın haber kanalı @ntv,
gazetesi kapatılıp arkadaşları hapsedilmiş sürgündeki bir gazeteciye dair şu utanç verici başlığıyla nasıl bir lağım havuzunda yüzdüğünü aleme bir daha göstermiş. İtalik yazan kaplumbağa da hak ettiği cevabı vermiş.Ama utanacak yüz var mı? https://t.co/EtrUBlrlhF — Abdülhamit Bilici (@ahamitbilici) August 5, 2019   Aşağıda paylaştığım iki kare arasındaki karakter, ahlak, gazetecilik, demokratlık ve insanlık farkını söyler misiniz sevgili millet?
Belki @cumhuriyet de görüp azıcık utanır! pic.twitter.com/DBc0YGh7wm — Abdülhamit Bilici (@ahamitbilici) August 5, 2019 Keske siz de serefinizi satmayip uber soforlugu yapsaydiniz.. https://t.co/B8ZgRYm3GN — italik yazan kaplumbağa (@yilmaz1i) August 5, 2019

Son güncelleme: 11:50 05.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı