• Turkhane Logo

AB'den Erdoğan'a resmi mülteci cevabı: Şantajı kabul etmeyeceğiz

Güney Kıbrıs'ı ziyaret eden AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Tayyip Erdoğan'ın

15:11 11 Ekim 2019 Cuma
AB'den Erdoğan'a resmi mülteci cevabı: Şantajı kabul etmeyeceğiz
Güney Kıbrıs'ı ziyaret eden AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Tayyip Erdoğan'ın

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Güney Kıbrıs ziyaretinde Erdoğanın Avrupa bu harekata işgal derse kapıları açarız 3.6 milyon mülteciyi Avrupaya göndeririz demecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ERDOĞANIN TÜMDEN UYGUNSUZ TEHDİTLERİ
Tusk, yazılı açıklamasında ve Twitter paylaşımında Türkiyenin Suriyenin kuzeydoğusuna düzenlediği Barış Pınarı Harekatına dair şunları dedi:
Türkiye, eylemlerinin bir başka insani felakete yol açması ihtimalinin temel endişemiz olduğunu anlamalı. Sığınmacıların silah haline getirilmesini ve bize karşı şantaj yapmak için kullanılmasını da hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğanın dünkü tehditleri tümüyle uygunsuzdu.
Türkiyenin Suriyenin kuzeyindeki tek taraflı askeri operasyonu, derin endişe kaynağıdır ve durdurulmalıdır. Türkiyenin güvenlik endişeleri, siyasi ve diplomatik araçlarla karşılanmalıdır, askeri müdahale sadece işleri daha da kötüleştirmeye yarar. İstikrar yaratmak yerine bölgenin tamamında daha fazla istikrarsızlık yaratır, sivillerin çektiği ıstırapları ağırlaştırır, daha fazla yerinden olmaya yol açar, IŞİDe Karşı Küresel Koalisyonun elde ettiği ilerlemeyi tehdit eder. Demokratik Suriye Güçlerinin parçası olan Kürt güçleri IŞİDle savaşta elzem olageldi. Atlantikin her iki tarafı için Kürtleri yüzüstü bırakmak Başkan Donald Trumpın da dediği gibi kötü bir fikir olduğu kadar hem stratejik hem de ahlaki açıdan pek çok soruyu beraberinde getiriyor. 

Son güncelleme: 15:11 11.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı