• Turkhane Logo

9 yıldır cezaevinde tutulan emniyet müdürleri Yurt ve Anadolu Atayün’ün annesi vefat etti

11:00 08 Temmuz 2023 Cumartesi
9 yıldır cezaevinde tutulan emniyet müdürleri Yurt ve Anadolu Atayün’ün annesi vefat etti





AKP rejimi tarafından 9 yıldır cezaevinde tutulan emniyet müdürleri Yurt ve Anadolu Atayün kardeşlerin annesi Aysel Atayün 75 yaşında vefat etti. Anne Aysel Atayün verdiği bir röportajda, “Önceden oğullarım benim elimi öpmeye geliyordu ama şimdi ben gidiyorum (bayram için) elimi öptürmeye.” ifadelerini kullanmıştı.



Aysel Atayün’ün vefat ettiğini gelini Birsen Atayün sosyal medya hesabından duyurdu. Anne Atayün, üç gün önce entübe  edilmişti.



Yurt ve Anadolu Atayün kardeşler,  17-25 Aralık süreciyle birlikte AKP iktidarın hedefi haline geldi. 22 Temmuz 2014’te İstanbul eski Terörlü Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün,  7 Haziran 2015 seçimlerinden biraz önce de Konya esi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Anadolu Atayün emniyete kendileri giderek teslim oldu.



Emniyet müdürü iki kardeş polislere yönelik AKP iktidarı tarafından gerçekleştirilen cadı avında tutuklanmıştı.



Aysel Atayün, oğullarının cezaevinden çıktığından sevinçten ağlayacağını belirterek, “Ağlamayı hiç düşünmüyorum. Allah onları feraha çıkarsın, yürüklerine ferah versin. Hz. Ali gücü versin, Hz. Hamza cesareti versin, Hz. Ömer adaleti verin, Hz. Yusuf sabrı versin. Hz. Yunus’u balık sırtından kurtardı, Allah onları da bu sıkıntılardan kurtarır. Allah onlara Hz. Yusuf başarısı versin. Benim evlatlarım bu millete, bu ülkeye hayırlı olacaksa Yusuf’u Mısır’a sultan etmiş benim evlatlarımı Türkiye’ye sultan etsin. Çocuklarım çıktığı zaman sevincimden ağlayacağım. Önceden oğullarım benim elimi öpmeye geliyordu ama şimdi ben gidiyorum (bayram için) elimi öptürmeye ” demişti.



YURT ATAYÜN



İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, İran’ın Türkiye’deki casusluk faaliyetlerinin izlendiği Selam Tevhid Terör Örgütü soruşturmasını yürüten polislerden biriydi.  



Selam Tevhid Terör Örgütü dosyasında görev alan polislere yönelik 22 Temmuz 2014’te başlatılan hukuksuz operasyonda gözaltına alınan Atayün, ülkesindeki İran ajanlarını ortaya çıkardığı gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.  



Vatan hainlerini tek tek deşifre ettiği için cezalandırılan Atayün, terör örgütleriyle yıllarca mücadele etmiş, devletin ve milletin güvenliğini gözeterek gece gündüz demeden canını ortaya koymuş bir emniyet müdürüydü. 



ANADOLU ATAYÜNTürkiye Anadolu Atayün ismini Konya’da 2008 yılında yürüttüğü Okyanus Şirketler Grubu’na yönelik yapılan operasyonla duydu. Operasyon, Okyanus Şirketler Grubu’nun patronu Nusret Argun’un da aralarında bulunduğu, Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan ile bazı dekanlar, çok sayıda hastane başhekimi, doktor, müfettiş ve AKP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban’ın da bulunduğu 234 kişi hakkında yürütülen en büyük yolsuzluk operasyonlarından biriydi. Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü olarak operasyonu yürüten Anadolu Atayün’, daha sonra bu operasyonu nedeniyle 43 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Son güncelleme: 11:00 08.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı