• Turkhane Logo

6 aylık hamile KHK’lı öğretmen Seher Dursun’a cezaevi zulmü: Yasalara rağmen tahliye edilmiyor

18:25 11 Ekim 2023 Çarşamba
6 aylık hamile KHK’lı öğretmen Seher Dursun’a cezaevi zulmü: Yasalara rağmen tahliye edilmiyor





Hizmet Hareketi’ne yönelik yürütülen cadı avı kapsamında KHK ile kapatılan bir dershanede görev için yasalara aykırı olmasına rağmen tutuklanan 6 aylık hamile Seher Dursun, yüksek riskli gebelik tanısına karşın halen cezaevinde tutuluyor.



Hukuksuz cemaat soruşturmalarında cemaatle irtibatlı bir dershanede çalıştığı için 9 yıl hapis cezasına çarptırılan 3 aylık hamile Seher Dursun 31 Temmuz’da tutuklanarak Muğla E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.



Aradan geçen 3 ay boyunca tutuklu bulunduğu cezaevinde riskli bir hamilelik süreci geçiren Psikolojik Danışmanlık öğretmeni Seher Dursun’un infaz erteleme talebi 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunun 16’ncı maddesinin 4’üncü ve 5’inci fıkralarına rağmen gerçekleştirilmedi.



Cemaat soruşturmaları kapsamında 55 ay hapis yatan eşi fen bilgisi öğretmeni Caner Dursun, 6 aylık hamile olan eşinin cezaevinde enfeksiyon kaparak hastalandığını ve yüksek riskli hamilelik raporuna rağmen tahliye edilmediğini belirtti.



Caner Dursun sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:



”Bugün eşim Seher Dursun aradı. Hastalanmış, konuşacak hali bile yoktu. Zorlukla konuşabildi. 6 aylık hamile ve 74 gündür tutuklu. Yüksek riskli hamilelik raporu var. Enfeksiyon kaptı. Şimdide hastalandı. Çok rutubetli, havasız ve tozlu ortam. Küçücük koğuşta 15 kişi kalıyorlar.”




Bu gün eşim Seher Dursun aradı. Hastalanmış, konuşacak hali bile yoktu. Zorlukla konuşabildi. 6 aylık hamile ve 74 gündür tutuklu. Yüksek riskli hamilelik raporu var. Enfeksiyon kaptı. Şimdide hastalandı. Çok rutubetli, havasız ve tozlu ortam. Küçücük koğuşta 15 kişi kalıyorlar. pic.twitter.com/dKWfFoER2V— Caner Dursun (@Cnr_drsn) October 9, 2023

Son güncelleme: 18:25 11.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı