• Turkhane Logo

15 Temmuz’a ilişkin çarpıcı bilgiler: Önce kahraman sonra hain oldular

15 Temmuz’un yıl dönümüne sayılı günler kala o karanlık günle ilgili ilginç detaylar çıkmaya devam ediyor.

14:57 28 Haziran 2021 Pazartesi
15 Temmuz’a ilişkin çarpıcı bilgiler: Önce kahraman sonra hain oldular
15 Temmuz’un yıl dönümüne sayılı günler kala o karanlık günle ilgili ilginç detaylar çıkmaya devam ediyor.


Gazeteci Yeliz Koray 15 Temmuz gecesi kışladan çıkmayan ve kahraman ilan edilen 129 askerin 5 yıl sonra ‘darbeye teşebbüsten’ hain ilan edilip cezaevine atıldıklarına dikkat çekti. 

Gazeteci Yeliz Koray, sosyal medya hesabından 15 Temmuz’a ilişkin çarpıcı bilgiler paylaştı. Bir tarafta “kahraman” olarak şehit olan, diğer tarafta şehit olmadığı için yargılananlar bulunduğuna dikkat çeken Koray, vatansever askerlere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.


5 YIL SONRA HAİN İLAN EDİLDİLER

Sosyal medya hesabından 15 Temmuz’la ilgili paylaşım yapan Koray, “15 Temmuz gecesi ‘terör saldırısı’ mesajıyla 2. Zırhlı Tugay’dan dışarı çıkan askerler yargılanıp ceza alırken, tugaydan çıkmayan 129 askerin ‘kahraman’ ilan edildikten sonra Suriye’ye gönderildiğini, orada şehit olanlara kahraman deyip, gazi olanlara madalya verip, (5 yıl sonra) Suriye’den döndükten sonra ‘darbeye teşebbüsten’ cezaevine atıldıklarını biliyor musunuz?” diye sordu.

HAYAT YANDAŞ GAZETECİNİN LİSTESİNE BAĞLI OLMAMALI

“Başrolünü tenis öğretmeni rolüyle J.Meyers’ın oynadığı ‘Maç Sayısı’ filmi şöyle başlıyor; “İyi olmaktansa şanlı olmayı yeğlerim diyen kişi, hayatı iyi tanıyormuş. İnsanlar hayatın büyük ölçüde şansa bağlı olduğunu kabullenmekten korkuyor. Birçok şeyin kontrolümüz dışında olması ürkütücü…” diyen Koray, paylaşımlarını şöyle sürdürdü: “Tenis maçında topun ağın üstüne dokunduğu anlar olur. Bir an için top ileri gidebilir ya da geri düşebilir. Şansınız varsa ileri gider ve kazanırsınız. Ya da geriye düşer kaybedersiniz.” Bugün anlatacağım konuyu dinlerken aklıma bu film geldi. Filmin sonunda, şansla ilgili anlatımı neden tenis üzerinden yaptığını anlıyor, top geriye düşerse bile bazen kazanıldığını ama bunun için gerçekten şanslı olmanız gerektiğini anlıyorsunuz. Sonuç olarak isteyerek ya da istemeyerek aldığınız kararların sonu şansa, eğer Türkiye’deyseniz yandaş bir gazetecinin ‘bunlar masum’ diye bakanlığa vereceği listeye bağlı olmamalı.”

ASKERLER YÜCE DİVANLA KORKUTULUYOR

“İddiaya göre; 15 Temmuz gecesi İstanbul Maltepe 2. Zırhlı Tugay personeli, ‘terör alarmı’ şeklinde atılan SMS ile toplanıyor. Şu anda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Yarbay Şakir Çınar’ın emriyle 3-4 birlik halinde S. Gökçen, Boğaziçi Köprüsü gibi yerlere hareket ediyor tanklarla. Çınar, “Terör alarmı var. Sıkıyönetim ilan edildi. Müdahale edeceğiz. Emirlere karşı gelen Yüce Divan’da yargılanır” diyor. Çoğu astsubay ve uzman çavuştan oluşan 129 asker ise birliği korumak için tugaydan ayrılmıyor.”

/

BİRLİKTEN ÇIKMAMA KARARI ALAN ASKERLER KAHRAMAN İLAN EDİLİYOR

“Saatler ilerleyince Kurmay Başkanı gelip, “Tankları hazırlayın, desteğe gidebiliriz” diyor. Askerler hazırlık yaparken hem TV’den hem de ailelerinden gelen telefonlarla olayın terör saldırısı değil, darbe kalkışması olduğunu anlayıp birlikten çıkmama kararı alıp hazırladıkları cephaneliği boşaltıp, araçları da çalışamaz hale getiriyorlar. Tugaya, darbeye karşı güvenliği sağlamak için Yarbay Erkan Olgay ve Refai Eciroğulları ile Albay Hançeri Sayat geliyorlar. İddiaya göre sabaha karşı Hançeri Sayat köprüdeki tankları etkisiz hale getirmek için tank hazırlatsa da “Askerler teslim oldu” haberinden sonra tugaydan kimse çıkmıyor. Gün ağardığında bastırılan darbe girişimi sonucu birlikten dışarı çıkanlar darbe girişimi nedeniyle yargılanıp ceza alırken 129 kişi sorgulama bile geçirmiyor hatta Olgay, Eciroğulları ve Sayat “kahraman” ilan ediliyor. O gün tugaydan çıkmak ya da çıkmamak tamamen şans!”

ŞEHİT OLAN ARKADAŞLARI KAHRAMAN KENDİLERİ HAİN İLAN EDİLDİ

“Kahraman olan bu 129 kişinin neredeyse tamamı önce Gaziantep İslahiye’de daha sonra da İdlib ve Münbiç’te gerçekleşen Barış Pınarı, Fırat Kalkanı gibi harekatlara katılıyor. Aralarından tankçı onbaşı Fırat Karaca şehit oluyor. Devlet erkanı cenazesine katılıyor, basın “kahraman Mehmetçik” yazılıyor, liderler “kınalı kuzular” diye mesajlar yazıyor, hatta adı bir kütüphaneye bile veriliyor. Aynı ekipteki askerlerden Abdullah Demir, Serkan Köroğlu, Ceyhun Erel, Emrah Eroğlu ve Gökhan Yıldırım ise Rus uçaklarının “yanlışlıkla” vurduğu saldırıda yaralanıyor hatta Gökhan Yıldırım’a madalya bile veriliyor. (Şu anda hepsi madalyasıyla cezaevinde) Ve darbe girişiminden sonra “kahraman” ilan edilen askerler tam 5 yıl sonra “Darbenin başarısız olacağını anladığınız için dışarı çıkmadınız” denilerek ‘darbeye teşebbüsten tutuklanıp cezaevine atılıyor. (90’ı tutuklu yargılanıyor)”

ENKAZ ALTINDAYKEN HAKLARINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞ

“İşin en acı tarafı, haklarındaki soruşturma 2017’de yani onlar Suriye’de savaşıp can verirken, enkaz altında kalırken başlatılıyor. Ölürse kahraman ölmezse terörist ilan edileceklerini bilmeden… Hangisi daha acı, tamamen şans (!) İşte bu askerlerden (90’ı tutuklu olmak üzere) yarın yargı karşısına çıkacaklar. Şehit olanın hakkında takipsizlik verildi, gaziler ise madalyalarıyla birlikte şu an cezaevinde yatıyorlar. “Acaba bizi bile bile mi ölüme gönderdiler?” diye isyan ediyorlarmış. Soruşturma başlatıldığında tutuklansalardı ne Fırat Karaca şehit olacaktı ne de diğerleri gazi. Velhasıl, O gece dışarı çıkana “darbeye teşebbüs ettin” diye, çıkmayana “haber aldığın için çıkmadın” diye ceza veriliyor. Top fileyi geçse de geçmese de bittin. İki ucu…”




ASKERLERDEN MUHALEFETE SİTEM

“Davaya bakan avukatlardan @crkml’dan edindiğim bilgiye göre muhalefet parti liderleri ve vekillerine de sitem ediyorlarmış. “Ölseydik kınalı kuzuları olacaktık. Twit atıp şehidimiz var diyeceklerdi. Ama şimdi F... damgası yeme korkusuyla davamızla ilgilenmiyorlar. Davanın bir ilginç tarafı da İBB’nin müdahil olması. Terör mesajıyla çıkan zırhlı araçlardan biri darbe girişimi olduğunu anlayıp dönmek istiyor. Yol tıkalı olduğu için refüşü ezmek zorunda kalan araç İBB malına zarar veriyor. İBB’ye “Sizin refüjü ezdiler, müdahil olmak ister misiniz?” diyorlar. İBB de yarınki davada müdahil olacak. Şikayetçi olsa ayrı dert olmasa ayrı dert!”

VATANSEVER ASKERLERİ KORUMAKTA FAYDA VAR

“Suçluyu suçsuzu ayırt etmek elbette yargının işi lakin bir tarafta “kahraman” olarak şehit olan bir tarafta şehit olmadığı için yargılananlar.. Soruşturma sürerken savaşanlar, tugaydan çıksa da çıkmazsa da suçlananlar. Hep söylediğim gibi, ülkenin birliğine bütünlüğüne kast edenlerin canı cehenneme. Lakin gerçek vatansever askerlerimizi de korumakta fayda var. Bu da yandaş gazetecinin hazırladığı listeyle değil adaletle olacak. Takipteyiz.. @crkml”
  İKİ UCU..
15 Temmuz gecesi ‘terör saldırısı’ mesajıyla 2. Zırhlı Tugay’dan dışarı çıkan askerler yargılanıp ceza alırken, tugaydan çıkmayan 129 askerin ‘kahraman’ ilan edildikten sonra Suriye’ye gönderildiğini, — Yeliz Koray (@YelizzKoray) June 27, 2021
 

Son güncelleme: 14:57 28.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı