• Turkhane Logo

"Risk Altındaki Cesur Yazara Huzuru Bozma Ödülü''… Tutuklu yazar Ahmet Altan aday

Vaclav Havel Kütüphane Vakfı’nın verdiği, Risk Altındaki Cesur Yazara Huzuru Bozma Ödülü’ne Ahmet Altan bu yıl 3. kez aday gösterildi.

18:07 19 Haziran 2020 Cuma
Vaclav Havel Kütüphane Vakfı’nın verdiği, Risk Altındaki Cesur Yazara Huzuru Bozma Ödülü’ne Ahmet Altan bu yıl 3. kez aday gösterildi.

Şair, oyun yazarı ve Çekya eski Cumhurbaşkanı Vaclav Havel’in anısına New York’ta kurulan Václav Havel Kütüphane Vakfı’nın her yıl verdiği “Risk Altındaki Cesur Yazara Huzuru Bozma Ödülü”nün bu yılki adayları arasında Ahmet Altan da yer alıyor.

İnsan haklarına dikkat çekmek için verilen ödüle geçen yıl edebiyatçı-yazar Aslı Erdoğan layık görülmüştü. Václav Havel’in anısına verilen ödüle sahip olacak isim, her yıl kitabı İngilizce yayımlanmış yazarlar arasından belirleniyor. Ahmet Altan’ın önce Almanca’da yayınlanan ‘I Will Never See The World Again’de (‘Dünyayı Bir Daha Göremeyeceğim’) kitabı geçen yıl İngilizce olarak yayınlanmıştı.





Vakfın 2020 yılı ödülü için belirlenen diğer adaylar Bùi Chát (Vietnam), Yirgalem Fisseha Mebrahtu (Eritre), Angel Santiesteban Prats (Küba), Anand Teltumbde (Hindistan), Marcia Tiburi (Brezilya).

  Were pleased to announce nominees for the 2020 Disturbing the Peace Award to a Courageous Writer at Risk: Ahmet Altan (Turkey), Bùi Chát (Vietnam), Yirgalem Fisseha Mebrahtu (Eritrea), Angel Santiesteban Prats (Cuba), Anand Teltumbde (India), Marcia Tiburi (Brazil/USA/Europe). pic.twitter.com/pHC4GNpRJW — Vaclav Havel Library Foundation (@HavelLibrary) June 18, 2020  

Son güncelleme: 18:07 19.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı